Blog

Google sitt siste produkt skal forbedre brukeropplevelsen når du bruker mobile enheter på nett. Med denne funksjonaliteten vil du få en raskere og jevnere nett-opplevelse på mobilen.

Med siste nytt fra Google, Google AMP, skal brukere av mobile enheter oppleve jevnere og raskere nettsider. Er det viktig når du søker på nettet, for eksempel du søker etter fitness- og treningsutstyr, for å ha en god brukeropplevelse. AMP står for Accelerated Mobile Pages, og kodes i nettsidene som skal levere tjenestene sine med denne nye teknologien. Utviklingen av nett-tjenester på mobile enheter har eksplodert de senere år, da flere og flere foretrekker å bruke mobile enheter fremfor datamaskiner. Disse har en del begrensninger, som har gjort at leverandørene har måttet tenke annerledes enn tidligere for å kunne forbedre brukeropplevelsen. Google AMP er et stort steg i retningen av at nett-tjenester skal bli enda bedre.

Hva er fordelen med Google AMP?
Hva er egentlig fordelen med Google AMP? Google AMP behandler nettsidene som lastes ned til telefonen eller nettbrettet på en slik måte at du får en jevnere og raskere opplevelse av nettsidene og at du ikke skal måtte irritere deg over hakkete og trege nedlastninger slik som mange opplever i dag. For at alle skal få glede av Google AMP, er man avhengig av at nettsider designes for å benytte den nye funksjonaliteten. Det betyr at det kan gå noe tid før tjenesten finnes på alle dine favorittnettsider, som for eksempel forselskap.net.

Kodes i HTML
For å benytte Google AMP, må nettsted-eier inkludere AMP HTML-kode på sidene sine slik at funksjonaliteten tas i bruk. Det kreves derfor en del forbedring av hjemmesider hos de forskjellige web-utviklerne før man finner funksjonaliteten der man ønsker. Men med dette nye produktet kan vi forvente i nær fremtid at opplevelsen av flere nettsider vil bli bedre for sluttbrukerne. Google har stor påvirkning på hva som benyttes av tjenester på nett, så det vil nok ikke gå altfor lang tid før Google AMP blir å finne på mange nettsider. Mye skjer innenfor web-design, og dette er et av produktene som kommer til å påvirke fremtiden for utviklerne. Du kan lese andre interessante artikler her.