Artikler » 5 tips for å velge riktig spillerstol

5 tips for å velge riktig spillerstol

5 tips for å velge riktig spillerstol last ned

Hvis du spiller mye datamaskin, eller du bare sitter mange timer foran skjermen, kan en spillerstol være en veldig god investering. Det gir god støtte og hjelper til med en god holdning. Den forbedrede holdningen skyldes hovedsakelig at en spillerstol har et høyt ryggstøtte, som holder hodet i riktig posisjon og lindrer både rygg og nakke. I tillegg har spillerstoler armlener som hjelper deg med å holde armene stille.

En spillerstol kan virke dyr i forhold til en vanlig billig kontorstol, men det er vel verdt å prioritere. Mange mennesker lider av smerter i rygg, korsrygg og nakke, som ofte skyldes dårlige sitteforhold. Hvis vi kan lindre eller til og med forhindre smerter i kroppen ved hjelp av en stol, er det definitivt verdt pengene å investere i en god spillerstol. Hvis du er i tvil om hva du skal se etter i spesifikasjonene, kan du alltid se på tester eller denne guiden til de beste spillerstolene.

Ellers er det fem tips om hva du kan se etter når du skal finne din neste spillerstol.

1) Pris - velg en spillerstol i henhold til budsjettet

Det er en god idé å starte med å sette et budsjett. Gamer -stoler kan koste alt fra $ 500 til mange tusen dollar. Det er vanligvis en sammenheng mellom pris og kvalitet, men det er ikke sikkert du trenger den dyreste stolen. Motsatt kan det være godt brukt penger hvis du ofrer litt mer for å komme høyere opp på kvalitetsstigen. Uansett er det en god idé å tenke på budsjettet før du begynner å se på spillerstoler. På den måten vet du hvilken prisklasse du bør se på - og da risikerer du ikke å bli fristet av ekstra dyre stoler.

2) Velg riktig størrelse

Det handler om å finne en spillerstol som passer din kropp og din fysikk. Se etter vektkapasiteten - det sier seg selv at du bør velge en stol som kan bære deg. Her er det også viktig å skille mellom spillerstoler for voksne og spillerstoler for barn og tenåringer. I tillegg avhenger størrelsen også av stolens faktiske dimensjoner. Høyden og bredden på ryggstøtten skal passe din høyde og fysikk.

Det er også viktig å vurdere setehøyden på stolen. Setehøyden må passe både på skrivebordet og benlengden. Hvis du har korte ben, men samtidig et høyt skrivebord, kan det være vanskelig å finne en spillerstol hvor du både kan nå gulvet og få en optimal holdning i skuldrene.

3) Vurder materialet - lærimitasjon, stoff eller mesh?

Mange spillerstoler er laget av PU -skinn - også kalt kunstskinn. Det er et praktisk materiale som holder godt uten mye vedlikehold, og som du enkelt kan tørke av med en fuktig klut. I tillegg er PU -skinn et relativt billig materiale, samtidig som det gir mange designalternativer. Derfor er det også et populært materiale blant produsentene. En ulempe med PU -skinn er imidlertid at materialet ikke er veldig pustende. Hvis du pleier å svette, må du derfor velge et annet materiale.

Det finnes også spillerstoler i stoff og mesh. Disse materialene gir stolen et mer minimalistisk og elegant utseende og bedre pusteevne. Mange voksne foretrekker gamerstoler laget av stoff eller mesh, ettersom PU-skinn lett kan bli litt for "racer-aktig", noe som i mange tilfeller passer bedre i tenåringsrommet.

4) Kjøp utstyr til spillerstolen

Hvis det er vanskelig å få høyden på stolen og skrivebordet til å passe sammen, kan du med fordel kjøpe en fotskammel. Og før du avviser ideen helt, vil vi bare si at den ikke trenger å ligne en bestefarskammel! Til gjengjeld lar den deg velge en god høy gamer stol, samtidig som føttene dine får en fast overflate. Dette er fordi det skaper en dårlig holdning hvis føttene henger og dingler.

Et annet praktisk tillegg til spillerstoler er sklisikre matter. De beskytter gulvet mot riper og gir en mer ergonomisk overflate under deg. Hvis du er så heldig å ha et hev-senk bord, slik at du kan bytte på å sitte på din spillerstol og stå opp, vil en ergonomisk matte også være veldig bra for føttene og resten av kroppen din når du står.

5) Se etter puter for optimal komfort

Det er også viktig å se på hvordan setet er designet og om det muligens er godt polstret med puter. De fleste spillerstoler er utstyrt med en nakkepute og en korsryggpute, noe som øker komforten. Noen kommer imidlertid uten. Hvis det ikke er støtteputer, kan du med fordel velge en stol som har et ergonomisk sete på en annen måte, slik at du får nødvendig støtte.