Artikler » Blizzard har gått all-in på mobilspilling, men er det et godt valg?

Blizzard har gått all-in på mobilspilling, men er det et godt valg?

Blizzard har gått all-in på mobilspilling, men er det et godt valg? last ned

Det ville nok ikke komme bak de fleste om vi innen utgangen av 2021 hadde sagt at begynnelsen av 2022 ville være fylt med spilltitler for mobiltelefoner. Noen av verdens største selskaper sier at overgangen til et sterkere fokus på mobilmarkedet handler om å gjøre spillene tilgjengelige for så mange spillere som mulig , noe som har en positiv konnotasjon.
Fra et industrielt og kommersielt perspektiv er det imidlertid mest sannsynlig at det er mye lettere å gjøre folk avhengige av innhold på mobiltelefoner enn andre enheter (som datamaskiner eller nettbrett), alene av den grunn at folk flest stadig har en mobil i lommen eller hånden din. Og med push-varsler er det til og med mulig for selskapet å minne deg på at spillet (så vel som dets skatter og kontantbutikk) venter på deg.Blizzards to nye mobilspill har blitt annonsert
I løpet av de siste ukene har Blizzard vært spesielt aktive i kunngjøringen av kommende titler. Som vi allerede har rapportert, har spillgiganten blant annet fortalt om den nye World of Warcraft-utvidelsen: Dragonflight , som introduserer en ny rase-/klassekombinasjon, fem nye soner, en reetablering (og oppdatering) av det originale talentsystemet og mye mer. Men nå har Blizzard valgt å ta opp kampen med mobilmarkedet; i form av to forskjellige spill, hvorav det ene endte opp med å få store implikasjoner for Blizzard da det først ble annonsert.
Dette er selvfølgelig Diablo Immortal, som opprinnelig ble annonsert som et komplett Diablo-spill, med Diablo 3-lignende grafikk, nedskalert til skjermoppløsningen til mobiltelefoner og grafiske begrensninger. Spillets historie finner sted i perioden mellom Diablo 2 og 3, og vil sende spillere på et eventyr hvor de må samle den mektige Worldstone etter at Baal har klart å korrumpere den og steinen har eksplodert i mange biter, som nå er spredt rundt ca. i kriker og kroker av Sanctuary. I går ble Blizzards andre mobilspill (og samtidig det nyeste spillet) annonsert: Warcraft Arclight Rumble, som er et spill som har som mål å samle en hær av ikoniske Warcraft-individer og monstre og kjempe deg gjennom Azeroth. Spillet ligner på mange andre spill på markedet, og samtidig er ikke Blizzard det første spillselskapet som ønsker å operere og operere i flere markeder samtidig.Andre populære franchisetakere vender også nesen mot mobilplattformen
Det er som sagt ikke bare Blizzard som er interessert i hva mobilmarkedet har å by på. Mange andre store spillselskaper har også allerede laget mobilversjoner av sine populære spill. For eksempel har League of Legends -skaperne «Riot Games» laget en mobilversjon av sitt originale spill, som følger samme prinsipp, men med mobilkontrollfunksjoner – og de har faktisk sluppet godt unna med det. Spillet heter League of Legends: Wild Rift og inkluderer både en nettbutikk hvor spillere kan kjøpe champions, skins og mer, samt abonnere på et Battle Pass, som gir dem flere belønninger jo mer de spiller (og de må spill, for ellers er abonnementet nesten bare penger ut av vinduet).
vekt: 400; "> Epic Games har tidligere hatt spill på mobilmarkedet, ikke minst et av de mest populære og lukrative nettspillene: Fortnite - Battle Royale , som kan spilles på alle tenkelige enheter. Spillet er imidlertid ikke lenger mulig å spille på Apple- eller Google-enheter, etter en lang rekke juridiske tvister mellom de to teknologigigantene og spillselskapet, noe som førte til 'Free Fortnite'-bevegelsen , som fortsatt kjemper for et mer konkurransedyktig marked for både forbrukere og utviklere.
Større og mer visuelt imponerende spill har også funnet veien inn på mobilmarkedet, inkludert populære Black Desert Online (eller BDO) for både datamaskin, playstation og mobil, og det samme gjør spillet Genshin Impact, som endte opp med å bli et av de mest lukrative spill i 2021 .Bør spillere være optimistiske eller pessimistiske med det plutselige fokuset på mobilmarkedet?
Som tilfellet er med spill som har kommet ut av Activision Blizzards katalog i det siste, vil det definitivt være vår beste anbefaling at spillere ikke får for høye forventninger. Til syvende og sist, i løpet av de siste 10-15 årene, har Activision Blizzard blitt en grådig pengemaskin, som stadig finner nye måter å bruke spillernes eksisterende nostalgi til å male penger på et allerede eksisterende grunnlag, i stedet for å fokusere på å skape nye, fantastiske spillopplevelser som fans ønsker å støtte og investere i.
Er mobilspillene som har blitt annonsert dødsmerket til Activision Blizzard? Nei, det er de sannsynligvis ikke. Skal du være litt kjekk kan du si at Activision Blizzard gradvis har tråkket inn i spinaten så mange ganger at et gacha-spill eller en veldig grådig butikk i app ikke akkurat kan komme bak spillerne. Til syvende og sist handler det om å vise Blizzard hva spillerne virkelig vil ha – det er også her det engelske begrepet «vote with your wallet» kommer inn i bildet.Hvis du er imot pengebutikker og gratis mobilspill, som er laget på prinsippet om å tvinge deg til å betale for tjenester eller kosmetiske endringer på karakterene dine, så handler det til syvende og sist bare om å ikke støtte prosjektet. Vi tror imidlertid mange fans av franchisen vil ha vanskelig for ikke i det minste å prøve å laste ned Diablo Immortal og/eller Warcraft Arclight Rumble, selv om det bare er for å finne ut at deres verste frykt er berettiget og deretter slette appen med samme og satset på å skrive et surt utbrudd på et av Blizzards mange fora.
Skulle du fortsatt være interessert kan du registrere deg for Diablo Immortal, så du får beskjed når spillet kommer ut i begynnelsen av juni. Foreløpig er forhåndsregistrering for Warcraft Arclight Rumble ikke mulig på mobile enheter, da det nettopp har blitt annonsert. Til gjengjeld kan du lese mer om spillets funksjoner fra våre kolleger som har skrevet en artikkel om Warcraft Arclight Rumble og hva spillere kan forvente av denne nye tittelen.


Screenshot: