Artikler » Det ultimate oppsett for poker

Det ultimate oppsett for poker

Det ultimate oppsett for poker last ned

Hva inneholder det ultimate oppsettet når man skal spille poker på nett? Dette spørsmålet kommer jo alt an på hvilken type spiller man er, og hvilken spillestil man har, men vi skal se nærmere på hva som er mulig å få til!


Et sted å spille


Som nybegynner er kanskje det mest komfortable og enkleste det beste, og mange trives best når de sitter i godstolen med noe så enkelt som et nettbrett og spille på et bord av gangen. Dette er en herlig måte å spille poker på, og hvor spillet handler om avslapning og kos.


For de som er erfarne pokerspillere kan dette gå litt i tregeste laget, og da starter man å spille på flere bord av gangen for å få litt mer action. Da ønsker mange å lage seg et eget sted for å spille. En egen pokerstasjon kan med fordel bestå av flere skjermer slik at man slipper å klikke seg mellom de forskjellige bordene man spiller på og gjør det mye enklere å holde oversikt over flere bord.


Det er viktig å være komfortabel og tenke på at man kan bli sittende ganske lenge av gangen, særlig om man liker å spille turneringer. Dermed er det lurt å ha en god stol hvor man kan sitte i timesvis.  


En skikkelig spillstasjon!


Bruk av forskjellige pokerhjelpemidler


Det er svært mange forskjellige hjelpemidler som er tilgjengelige for pokerspillere, men også noen som ikke er lovlige å benytte. Av verktøy som er tillatt å bruke er programmer som gir spilleren informasjon om odds, statistikk på eget spill og anbefalinger om dine starthender ved hjelp av grafer eller tabeller.


Tjenester eller verktøy som lager profiler på motspillerne er lov, men kun ved hjelp av informasjon innhentet gjennom eget spill. Programmer hvor man programmerer snarveier, men som ikke har noen automatisk innvirkning på spillet, for eksempel at man bruker en tast på tastaturet til å legge inn et bud på størrelse med potten i spillet, er tillatt. Men å bruke et program som automatisk kaster dårlige starthender er ulovlige og det gjelder for alle typer programmer som tar egne avgjørelser underveis i spillet. Hos PokerStars finner man spesifisert informasjon om hvilke programmer som er tillatt og hva som er forbudt hos de fleste av de store pokeraktørene. Her er et par av pokerprogrammene som er lovlige og populære.


PokerTracker: Et populært program som har gitt analyser og spillstatistikk til pokerspillere siden 2001. Det gir deg all informasjon enkelt tilgjengelig i en overlay på bordet hos aktøren du spiller hos. Med interaktive grafer, rapporter og filtre under både vanlig spill og turneringsspill.


Hold’em Manager: Et lignende program som bruker HUD (Heads Up Display) til å gi spilleren alle mulige typer statistikker om eget spill. Den analyserer motspillerene dine og gir deg informasjon om hvordan motstanderne dine spiller. Du har et imponerende antall filtre som gjør at programmet kan tilpasses til å gi akkurat den informasjonen du ønsker. Et tilleggsprogram til Hold’em Manager som kalles Table Ninja er spesialdesignet for å gjøre det enkelt å spille på flere bord på en gang,  hvor man får tilgang til funksjoner som snarveitaster og mange andre gode funksjoner som letter spill på flere bord.  


Hold`em Indicator: Dette er en enkel oddskalkulator som viser oddsen for din egen hånd, samt statistikk over spillet til motstanderne dine. Dette er et program som er meget enkelt å bruke og anbefales for de som akkurat har startet å spille poker. Ved å bruke et slikt program så forenkler man sin egen tankegang og man lærer raskere, fordi man raskt og enkelt ser oddsen for å treffe ulike hender.


Det er utrolig mange forskjellige programvarer tilgjengelig på markedet og om man ønsker å komme igang med å spille poker på en skikkelig måte må man sjekke at programmet er lovlig å bruke. Alle de seriøse pokerrommene har enkel tilgang til denne informasjonen, og er du usikker kan du alltids kontakte kundeservice før du starter å spille. 


Bruk av HUD i poker


Andre forhold


Å spille poker på nettet krever ikke voldsomme spilldatamaskiner eller kostbart utstyr. Det er såklart en fordel å ha en relativt rask og stabil internettforbindelse, men så lenge man har en datamaskin som takler å kunne bruke flere skjermer, ligger alt til rette for at man kan spille i timesvis. Det er ikke nødvendig å bruke flere skjermer heller, men det er mye enklere å ha full oversikt over alle bordene til enhver tid.


Nettilkoblingen bør naturligvis være så stabil så mulig så man slipper å falle ut av spillet og ergre seg over slikt, og tape penger på unødvendige avbrudd. Noen liker å sitte i stille rom hvor man ikke blir forstyrret, mens andre kanskje nyter å lytte til musikk mens man spiller, men nå er vi inne på individuelle forhold som er opp til hver enkelt.


Om man virkelig har lyst til å bruke litt kroner kan man kjøpe seg en Emperor 1510 å bruke, mange vil nok påstå denne er ganske ultimat når det kommer til å spille på nett. Med en pris på over $5000 ekskludert datamaskin, så forblir det nok en drøm for de fleste! Men nå vet du i hvertfall at den finnes om du stikker av med en svær premie i en pokerturnering!


Emperor 1510 arbeidsstasjon


 


Det ultimate pokeroppsettet


Som man forstår av denne artikkelen så vil oppfatningen av den ultimate måten å spille poker på være ganske individuell. Det hersker liten tvil om at uansett om man er nybegynner eller en erfaren pokerspiller så bør man ha en komfortabel sittestilling, og at det å bruke pokerprogramvare som hjelpemiddel aldri er en dum ide!