Artikler » Diablo IV kunngjøres endelig og er på vei

Diablo IV kunngjøres endelig og er på vei

Diablo IV kunngjøres endelig og er på vei last ned

Blizzard Entertainments store stevne BlizzCon hadde noen fantastiske kunngjøringer i 2019, og særlig fortsettelsen av Diablo-serien var etterlengtet. Kunngjøringen om Diablo IV hadde ryktet i månedene frem til arrangementet, men ingenting hadde blitt bekreftet av selskapet ennå.

BlizzCon kjører over tre dager, og allerede på sin første dag og i løpet av timer etter åpningen ga Blizzard Entertainment ut en grufull filmfilm som kunngjorde at Diablo IV var i ferd med å bli en realitet for de mange pasientfansen.

Den filmatiske traileren var mildt sagt veldig grusom å se på, og den ga raskt de dø-harde fansen en ide om at spillserien nok en gang skal utforske de mørke og dystre temaene som gjorde spillene til suksess for mange år siden. I tillegg til å kunngjøre spillet, var det også muligheten til å prøve ut en veldig tidlig versjon av spillet hvis du var på arrangementet. Den tidlige versjonen var tydeligvis veldig begrenset ettersom Diablo IV ikke en gang har utgivelsesdato ennå. Når det er sagt, har de fleste tilbakemeldingene vært veldig positive ettersom spillet, i tillegg til oppdatert og realistisk grafikk, også føles langt mer velutviklet enn hva forgjengeren Diablo III gjorde.

Gode nyheter var nødvendig

Blizzard Entertainment var imidlertid utvilsomt klar over at de trengte å komme med noe stort som deres lojale fans kunne se frem til. De siste årene har spillselskapet blitt sterkt kritisert for tvilsomme avgjørelser. På BlizzCon 2018 hadde Blizzard Entertainment egentlig ikke noe nytt å komme med foruten den kontroversielle Diablo Immortal, som er et mobilspill satt i Diablo-universet. Kunngjøringen av Diablo Immortal resulterte umiddelbart i motvind og latterliggjorte kommentarer fra både fans og anmeldere. Det var en enorm skuffelse at det var det eneste Blizzard Entertainment hadde å tilby de mange millioner Diablo-fansen som hadde håpet på en oppfølger - dvs. Diablo IV. De mange fansen måtte vente et år til før Blizzard Entertainment kunngjorde at Diablo IV også var en realitet.

Problemet med Diablo Immortal var timingen. Hvis spillselskapet hadde valgt å kunngjøre mobilspillet etter å ha bekreftet Diablo IV, ville de sannsynligvis blitt møtt med entusiasme. Men det var ikke tilfelle. Diablo Immortal ble kunngjort og Blizzard Entertainment hadde ingenting å tilby sine fans. Motvind ble bare forsterket da spillselskapet valgte å belyse en profesjonell Hearthstone-spiller da han uttrykte misnøye med Hong Kong og Kina-konfliktene. Fansen var sinte da de anklaget Blizzard Entertainment for å verdsette de kinesiske markedene høyere enn de ytringsfrihet. Resultatet var at selskapet var i en situasjon der det var et stort behov for prosjekter som fans kunne se frem til, ellers ville de ende med å ødelegge seg selv og sitt rykte. BlizzCon 2019 var miraklet de trengte. Diablo IV ble møtt med åpne armer, og fortsettelsen av spillserien World of Warcraft, kalt World of Warcraft: Shadowlands skapte også litt entusiasme. I tillegg til de to kampene kunngjorde Blizzard Entertainment også Overwatch to.