Artikler » Enkel, rask og sikker avinstallering av applikasjoner

Enkel, rask og sikker avinstallering av applikasjoner

Enkel, rask og sikker avinstallering av applikasjoner last ned

Det er uhyrlig å vite hvordan man avinstallerer et program på en Windows-datamaskin, og dessverre er det mange som ikke vet hvordan man skal gjøre det. Denne veiledningen gir deg en klar oversikt over hvordan du skal sørge for at ønsket søknad er helt fjernet fra en datamaskin.

Den enkle tilnærmingen

Guiden er bygd for å hjelpe Windows-brukere, og selv om bildene og trinnene illustrerer operativsystemet Windows 7, er trinnene nesten identiske med Windows 8, 8.1 og Windows 10 - i tillegg til de eldre versjonene.

1. Programnavn:

Den aller første tingen å gjøre er å finne ut hva programmet du vil avinstallere kalles.

2. Søkefelt

Trykk på Windows-knappen nederst til venstre (hvis du bruker Windows 10, trykker du bare på søkeboksen). Deretter søker du etter " Fjern et program" som vist nedenfor.

3. Åpne "Fjern et program" ved å trykke på det.

Følgende er en liste over installerte programmer. Det er viktig at du har fulgt trinn ett for å finne ut navnet på programmet.

4. Finn ønsket program.

Se på kategorien " Fjern et program" og finn programmet du vil avinstallere. Velg deretter programmet og trykk på "Fjern" øverst på fanen.

5. Bekreft avinstallasjonen

Etter at du har trykket på "Fjern", blir du spurt om du virkelig vil fjerne det valgte programmet. Når du har vært trygg på at du har valgt den rette, bare trykk på godta eller ja.

6. Programmet vil bli avinstallert

Det siste trinnet er selvsagt når en datamaskin begynner å avinstallere programmet.

Avinstalleringen kan variere i tide, men er vanligvis relativt rask. Det avhenger imidlertid av størrelsen på det valgte programmet.

7. Gratulerer! Programmet er avinstallert

Med alle de ovennevnte trinnene fulgt, bør programmet nå avinstalleres. Ved å avinstallere gjennom Windows ' ' Fjern et program ', vil du sørge for at alle programmets komponenter og data blir fjernet. Dette betyr at en datamaskin ikke etterlater spor av programmet, og fyller derfor ikke uønsket plass på ens harddisk.

Gode ??programmer som kan hjelpe med avinstallasjon

Selv om Windows-avinstallasjonen er relativt omfattende, eksisterer det fortsatt programvare som kan hjelpe en annen. Disse programmene utelukker seg ved å lage lynrask samtidig som det sikres at selv avinstallasjon ikke påvirker datamaskinen.

Her på Downloadcentral.dk har vi et bredt spekter av programvare som hjelper med avinstallasjon, og her er noen av våre favoritter.

Absolutt Avinstallerer :

Det er fare for at Windows vil etterlate små spor av avinstallerte programmer. Sporene er typiske ødelagte registernøkler og andre unødvendige filer. Absolutt Avinstallerer går inn og fjerner disse, og programmet er raskt. Programmet registrerer automatisk ubrukelige filer og fjerner dem. I tillegg har applikasjonen et enkelt og brukervennlig grensesnitt for raskt å finne og avinstallere uønskede applikasjoner.

SecureUninstaller :

Denne programvaren, som ovenfor, kan finne og avinstallere programmer. Du kan alltid risikere å installere et program som Windows ikke kan fjerne på grunn av applikasjonen. SecureUninstaller er utrolig dyp og fjerner derfor selv de mest kompliserte programmene. SecureUninstaller har også viktige sikkerhetsfunksjoner som lager sikkerhetskopierings- og gjenopprettingspunkter, slik at programmet kan fjerne uønskede programmer uten å påvirke datamaskinen.

Avast! Nettleseropprydding :

Denne programvaren tar ikke sikte på å avinstallere programmer, men er ment å rydde opp nettleseren. Windows-systemer har dessverre ikke muligheten til å rydde opp nettleseren, men det spiller ingen rolle med et program som Avast! Nettleseropprydding. Progtreffet går sett inn og fjern irriterende verktøylinjer. Programmet støtter de mest populære nettleserne, for eksempel: Google Chrome, Mozilla Firefox og Internet Explorer.