Artikler » Final Fantasy XIV: Endwalker - utgivelsesdato og alt som er nytt

Final Fantasy XIV: Endwalker - utgivelsesdato og alt som er nytt

Final Fantasy XIV: Endwalker - utgivelsesdato og alt som er nytt last ned

På toppen av Shadowbringers (den siste utvidelsen som Square Enix ga ut), er det store forventninger til den nye versjonen; og lederen for teamet bak suksessen har gått ut og sagt at de har lagt enda mer arbeid i Endwalker slik at spillerne godt kan begynne å glede seg.

En nesten ti år lang historie slutter

Final Fantasy XIV online (og 'A Realm Reborn') har vært ute siden 2013, og dermed har spillet eksistert i nesten ti år. På dette tidspunktet har verden som spillet befinner seg i utviklet seg sammen med spilleren, og det er denne lange historien som nå fullføres. Det betyr ikke at du aldri kommer til å spille Final Fantasy 14; Tvert imot.

Square Enix har sagt at dette ikke er slutten på spillet, men ganske enkelt historiesagaen som har kjørt så langt for vår Warrior of Light. Etter dette har teamet mulighet til å sette opp nye historier, og utforske nye fortellinger som ligger utenfor historien om det gode mot det onde; lyset mot mørket.

Og mye er lagt i kakkelovnen; faktisk burde vi forvente omtrent 1,3 ganger flere filmsekvenser og historieelementer enn det vi fikk med Shadowbringers (og så det er ikke så lite)!

Når kommer Endwalker og når starter Early Access?

Final Fantasy 14 har satt en ny utgivelsesdato for deres siste utvidelse, Endwalker, etter at utvidelsespakken har blitt skjøvet tilbake på grunn av koronaen. Den nye utgivelsesdatoen for Endwalker er 7. desember 2021 – og Early Access (som du kan få hvis du har forhåndsbestilt spillet) starter allerede 3. desember 2021.

Hann Viera - for første gang ser vi den mannlige komponenten av rasen

Den kvinnelige Viera kom i en av de tidligere utvidelsespakkene, Final Fantasy XIV Shadowbringers. Viera er en rase som stort sett kan finnes i Golmore-jungelen i den sørlige delen av Othard, men som også finnes i visse skogområder andre steder på planeten Hydaelyn.

Rasen lever etter et prinsipp de kaller "Det grønne ordet", som er en ed de alle har tatt for å holde seg unna resten av sivilisasjonen. Etter skyggebringere dukket imidlertid kvinnene opp fra skogene og jungelen, på grunn av den kritiske tilstanden til planeten.

Rasen er matriarkalsk og du ser sjelden hannviera (faktisk har du aldri sett en hannviera i spillserien før nå) da de beskytter områdene mot tretoppene og skyggene av trærne. I Endwalker vil den mannlige viera imidlertid også være et spillbart løp, så det er nå enda flere løp å velge mellom på dine reiser gjennom Hydaelyn; og utover.

Reaper - formidabel kriger som kjemper med latter og en tom følgesvenn

Reaper-klassen har vært en stor hit blant spillere siden den ble annonsert. Spillere hadde lenge bedt om en form for nekromantisk klasse som brukte mørk magi, som man ser i mange andre spill; og som en som ikke var en tankklasse (vi har allerede en Dark Knight).

Reaper bruker en gigantisk latter for å kutte ned fiendene deres – et passende våpen for et folk som opprinnelig var bønder, som følte seg tvunget til å bruke mørkets krefter mot fiendene sine, for å overleve, og dermed kombinere den mørke magien med sitt opprinnelige yrke.

I sitt arbeid med mørkets makter har de skapt en forbindelse til et såkalt void-senter, som er et demonisk vesen. Denne kan de nå trekke frem i kamp, for å gjøre enorm skade, under kommando av Reaper-mesteren deres. Deres voidsent vesen ligner et uhyggelig spøkelse med skarpe tenner, en hette over hodet og med lange, røde og skarpe klør.

Sage - en healer som bruker teknologi for å beskytte og gjøre skade

; "> Folk har ventet spent på en ny healer i Final Fantasy XIV - sist gang en ny kom var i Heavensward, som kom ut tilbake i 2015. Endelig er det nyheter for de som liker å ta vare på lagkameratene sine.

Dette øker mengden av healere for totalt fire ulike jobber, som derved deler healerne i to roller: rene healere (White Mage + Astrologian) og healere som lager skjold (Scholar + Sage), som dermed kan støtte hverandre i div. kampscenarier.

Sage bruker flygende høyteknologiske kanoner for å beskytte vennene sine og ødelegge fiendene deres med. Kanonene kalles Nouliths, og disse flyr bak deg og kan torpedere gjennom slagmarken for raskt å blokkere et angrep eller treffe fiendene dine med laserstråler.

Reis til månen og oppdag et bredt spekter av nye geografiske steder du kan utforske

I Endwalker, som lysets kriger, blir du kastet rundt mellom mange forskjellige steder i Hydaelyn. Hver sone er akkompagnert av musikk av Masayoshi Soken, som har produsert noe av spillets mest ikoniske musikk til dags dato.

Du vil reise fra øst til vest, gjennom Labyrinthos, Garlemald og Thavnair. Det er to nye baser i Endwalker: Radz-at-Han som er basert på aztekisk og mayakultur og arkitektur. Den andre basen er Old Sharlayan, som har klare mesopotamiske og antikke greske referanser.

Mer

I tillegg til tingene vi har gjennomgått i denne artikkelen, er det også mange andre ting du kan oppleve; alt fra et nytt datasenter, øyreservat, oppdateringer til Gold Saucer og nye fangehull, allianse- og utfordringsangrep. Men dette er bare toppen av isfjellet – hopp inn i spillet og fordyp deg i den magiske verdenen, og bli en del av historien til MMORPG-spillsjangeren, med det som skal være en av de beste utvidelsene noensinne.

Les også våre kollegers artikkel om Final Fantasy XIV på download.dk.