Artikler » Gamle spill - Last ned fem av de beste

Gamle spill - Last ned fem av de beste

Gamle spill - Last ned fem av de beste last ned

Med oss ??på DLC.dk finner du hundrevis av gratis spill.

En av våre mest populære spillseksjoner for gratis spill er abandonware. Abandonware er gammelt spill utgitt av produsenten for fri bruk. Populariteten til seksjonen er fordi spillene først og fremst er gratis, men for det andre gir de gode gamle spillene mange minner til mange av våre brukere.

Med det sagt kan det være vanskelig å finne gullkornene hvis du ikke allerede kjenner dem. Det er derfor vi har samlet fem av de aller beste gamle spillene som du kan laste ned og spille fritt.

Fem gode gamle spill:

Wolfenstein 3D

Wolfenstein 3D

Spillet som startet skudd-em-up sjangeren. Hvis du ikke spilte Wolfenstein da det kom ut, har du nå muligheten til å prøve den. I Wolfenstein ligger du i Nazi-Tyskland, og ditt primære mål er å bekjempe nazister. Dette er imidlertid ikke en fredelig løsning, men snarere en mer voldelig direkte tilnærming.


Wolfenstein ble opprinnelig utviklet for DOS-operativsystemet tilbake i 1992. Derfor kan du vanligvis oppleve problemer med funksjonaliteten i spillet hvis du laster det ned til en Windows- eller Mac-datamaskin. Men vi har sørget for at nedlastingsfilen har tatt med en emulator som gjør at spillet kan åpnes på systemet ditt. Navnet på denne emulatoren er DOSBox, så du bør ikke lure på hva denne filen gjør i mappen din.

Bare ignorere filen som spillet selv sørger for å åpne de nødvendige filene for at spillet skal løpe.

Den spillestil

Siden Wolfenstein ble opprinnelig utviklet for DOS, betyr det også at spillestilen er forskjellig fra andre spill. Hvis du tidligere spilte Wolfenstein, kan du huske hvordan kameraet er nesten låst til ens bevegelser. Det tar litt angst, men samlet fungerer det ganske bra.


Ved hjelp av emulatoren kan du også bruke både mus og tastetrykk. Hvis du virkelig vil, kan du også bruke en brikke. De forskjellige kontrollene er tilgjengelige på startsiden av spillet.

Historie

Til tross for at Wolfenstein bare er et prangende actionspill, er det fortsatt en Historie som går gjennom. Historien er delt inn i seks episoder, og du kan velge hvor du skal begynne.

Historien utvikler seg, så vi anbefaler at du starter fra episode 1 hvis du ikke har fullført spillet før.

Fortsatt en klassiker

Selv så mange år etter publisering er Wolfenstein en glad omtanke. Det er sjelden at et spill overlever årene så vel som Wolfenstein gjør, og våre barndomsminner var langt fra ødelagte ved å spille det igjen.

Last ned Wolfenstein.Dynablaster

Dynablaster

Dynablaster er en annen blast fra fortiden, bokstavelig talt. Dynablaster handler om å sprengte motstanderen din i luften ved hjelp av bomber. Men for å få det til å skje, må du blåse deg til ham, og underveis kan du finne forskjellige bonuser som gjør bomber enda bedre og mer ødeleggende.

Spillet varierer i alvorlighetsgrad, og i antall fiender. I tillegg er du også begrenset av tid, så du må nøye vurdere dine trekk. Det resulterer i mye action og rask tenkning.

Dynablaster ble også opprinnelig utviklet for DOS operativsystemet, og derfor er du begrenset til at tastaturet skal spilles. Resultatet i dette betyr imidlertid at du kan laste ned spillet på, for eksempel den bærbare datamaskinen, og ha god nostalgisk underholdning med deg på farten - uansett hvaeller du er.

Last ned Dynablaster.Super Mario

Super Mario

Hvem kan imidlertid ikke huske gode gamle Super Mario, et spill som tok verden med storm. Så mye at både TV-programmer og filmer ble utviklet basert på spillet. Super Mario universet er fortsatt videreutviklet i dag og er fortsatt en stor suksess for mange.

Det er imidlertid Den opprinnelige Super Mario som vi snakker om her. På samme måte som i den nyere utgiveren, må du hoppe inn spørsmålstegn for å samle mønstre, hoppe på dyr for å drepe dem og kjempe mot den fryktede Cuba.

Den opprinnelige

Som sagt, denne versjonen av Super Mario, som startet alt, og mange av oss kan godt huske det fra barn. Men selv om det har blitt videreutviklet på Super Mario-universet, har du fortsatt de grunnleggende spilleelementene med deg i originalen. Alt dette resulterer i et spill som var langt foran sin tid og et spill som fortsatt er utrolig underholdning i dag.

Last ned Super Mario.
Moonstone - En Hard Days Knight

Moonstone - En Hard Days Knight

Kan du huske Moonstone? Spillet der du som krigeren blir sendt ut av druider på jakt etter Moonstone, som er det eneste som kan overvinne det onde som har krysset jorden.

Velg mellom en og fire spillere og start reisen din til en hellig ridder. I din søken møter du flere monstre, samler gull og kjøper divergerende utstyr. Spillet var en av de første RPG-spillene (Rollespill), og du finner raskt mange kjente elementer som er standard for dagens RPG.

Last ned Moonstone - En Hard Days Knight.Transport Tycoon Deluxe

Transport Tycoon Deluxe

Transport Tycoon Deluxe er et av de første og mest velutviklede strategispillene noensinne. I spillet fungerer du som en industriell bil, og det er din oppgave å bygge infrastrukturen i universet.

Den versjonen du kan laste ned fra oss kalles Open Transport Tycoon Deluxe (OTTD). Denne versjonen inneholder både den originale Transport Tycoon og alle senere utviklede ekspansjonspakker. Det er helt gratis. Med det sagt, ikke endre denne versjonen på det opprinnelige spillet, og spillet fungerer like perfekt som det gjorde i 1994.

Spillet har også blitt oversatt til dansk, men du kan selvfølgelig fortsatt velge å spille det på engelsk. I tillegg har den et stort nettbasert fellesskap som kontinuerlig utvikler ulike nettbaserte innhold som hjelper deg med å gi en forbedret brukeropplevelse.

Online-teamet er alt fra grafikkoppdateringer, ekstra musikk, bedre animasjoner, etc. I utgangspunktet er bare en ekstra funksjon som sikrer at spillet kan spilles i ganske mange timer før du kjeder deg. Som en av de første spillene har Transport Tycoon også en tilfeldig verdensgenerasjon. Det vil si at når du starter et spill, er det alltid en ny verden og ikke en standardmal.

Last ned Transport Tycoon.

Hvis ingen av spillene ovenfor er fristende, vil vi referere til vår abandonware kategori hvor du definitivt vil finne et barndomsminne.

Screenshot: