Artikler » Gjennomgang av Windows 8

Gjennomgang av Windows 8

Gjennomgang av Windows 8 last ned

Det er neppe en overdrivelse fra Microsoft at Windows 8 er den største endringen i Windows-serien siden lanseringen av Windows 95. Den største endringen er brukergrensesnittet designet for å være kompatibelt med berøringsskjerm eller tastatur og mus. Windows 8 er også den største lanseringen av et produkt i Microsofts historie, og mye har blitt snakket om det nye operativsystemet og dets funksjoner. I denne artikkelen vil vi prøve å gå gjennom Windows 8 og gi vår ærlige mening om operativsystemet. Windows 8 kalles "reimagining" av Microsoft og antyder at Windows 8 er en ny måte å tenke, oppleve og jobbe med Windows. Windows 8 må sees i lys av Microsofts behov for å trenge gjennom det mobile operativsystemmarkedet for eksempel. smarttelefoner og nettbrett, med spillere som Apple og Google som aggressivt får fart med Android og iOS.

Det grunnleggende

Den største endringen i Windows 8 er at Microsoft har valgt et brukergrensesnitt som bruker Metro-stilen som. ble verdensberømt ved lanseringen av Windows Phone i fjor. Det er ingen startknapp eller skrivebord som i tidligere utgaver av Windows (ikke bekymre deg, siden skrivebordet bare er lagret under Metro-grensesnittet) - her er det bare rader med fargerike fliser med titler på apper og grupper av apper (apper skal forstås her som programmer og tjenester som Facebook, DropBox osv.). Hvis du bruker Microsoft-kontoen din, blir Outlook, SkyDrive, Facebook, LinkedIN og alle appene tilpasset med interaktive bilder og oppdateringer fra sosiale tjenester - igjen inspirert av Windows Phone. I tillegg blir flisene kontinuerlig oppdatert med informasjon relevant for den spesifikke appen eller tjenesten den representerer. Navigering rundt Windows 8 er sannsynligvis det mest kontroversielle aspektet, og det vil kreve at brukeren kommer under huden. Alle oppgavene som tidligere ble gjort via Start-knappen kan nå gjøres direkte fra startskjermen (dvs. fra brukergrensesnittet til Metro og alle fliser). Kort sagt har Microsoft valgt et forenklet utseende, hvor alle funksjoner og programmer kan nås direkte og uten omveier.

Hva skjedde med Start-knappen?

Faktisk er ikke startskjermen en erstatning for startknappen og skrivebordet, men en helt ny måte å jobbe med Windows på. Programvare og apper designet for å være kompatible med Windows 8, for eksempel Internet Explorer og Outlook, vil åpne opp og "ta over" hele skjermen. Ingen av de kjente menyene og verktøylinjene vil være synlige. På den annen side vil det være ekstra knapper og kontrollnivåer som er spesifikke for programmet du åpner. Igjen er inspirasjonen hentet fra Windows Phone, eller hvilken som helst annen smarttelefon, der en bestemt app overtar skjermen og brukeren kun fokuserer på funksjonene. Programvare og apper designet spesielt for Windows 8-grensesnittet kan kjøpes gjennom Microsofts Windows App Store - området er begrenset akkurat nå, men Microsoft lover at det vil øke raskt.

Den kjente pulten

Det tradisjonelle skrivebordet, også kjent som skrivebordet på svensk, og de velkjente programmene er fremdeles til stede i Windows 8. Du kan få tilgang til skrivebordet ved å klikke på flisen / ikonet via Windows 8. Startskjerm. men vil hovedsakelig bruke skrivebordet for å fortsette. Derfor har Microsoft klokt valgt å bevare dette grafiske grensesnittet, slik at alle brukere kan bli med og bli vant til Windows 8. Skrivebordet ligner Windows Vista og Windows 7 - noen grafiske forbedringer er lagt til, men i sin helhet konstruksjon og plassering av ikoner, grafiske elementer og snarveier tilnærmet identiske med tidligere versjoner av skrivebordet. Som bruker vil du føle deg hjemme i dette miljøet - her er Kontrollpanel, datamaskin, søppel og alle de tradisjonelle funksjonene som er til stede + hurtigtastene du er vant til. Selv om du er tilbake på skrivebordet, kan du bytte mellom Metro-skjermen og det tradisjonelle skrivebordet med jevne mellomrom, bare klikke på "Windows-tasten" på tastaturet - det kan virke litt "hoppe frem og tilbake", men det hjelper faktisk å lære det nye brukergrensesnittete å vite, samtidig som vi kan finne et trygt miljø så snart en bestemt funksjon må utføres.

Systemkrav for Windows 8

For å kjøre Windows 8 enkelt og greit på datamaskinen, er de anbefalte systemkravene: Prosessor: 1 gigahertz (GHz) eller raskere 32-biters (x86) eller 64-biters (x64) RAM: 1 gigabyte (GB) ( 32-biters) eller 2 GB (64-biters) harddisk: 16 GB harddiskplass (32-biters) eller 20 GB (64-biters) grafikkort: DirectX 9-grafikkort med WDDM 1.0 eller bedre drivere

Vår konklusjon:

Windows 8 er fint og nyskapende, men vær klar over at det kommer til sin fulle rett på en nettbrett og med en berøringsskjerm. En ting som virkelig er verdt å fremheve er oppstarthastigheten - her har Microsoft skutt papegøyen da Windows 8 starter raskt sammenlignet med Windows 7 og Windows Vista. Her er en oversikt over For / Against meninger som vi ærlig mener kjennetegner Windows 8: For: - Rask oppstartstid og med riktig maskinvare er Windows 8 lynrask. - Store forbedringer både internt og eksternt. - Hvis du kjører Windows 8 på en bærbar enhet, er batteriets levetid veldig lang. - Optimalisert for berøringsskjerm, og det fungerer nesten perfekt. - Enkel integrasjon med nye programmer og programvare i Windows 8. Mot: - Startknappen er borte - det høres lite ut, men mange brukere vil savne det. - Kan ikke starte direkte på skrivebordet. - Brukes optimalt med berøringsskjerm, styreflate eller berøringsmus. - Det nye Metro-grensesnittet / hjemmeskjermen treffer noen brukere. - Noen eldre CPU-er kan ikke kjøre Windows 8.

Her kan du kjøpe Windows 8: Kjøp Windows 8 Home 32-bit / 64-bit

Her kan du kjøpe Windows 10: Kjøp Windows 10 Professional

Screenshot: