Artikler » Guide til WinUAE

Guide til WinUAE

Guide til WinUAE last ned

WinUAE gjør det mulig å kjøre Amiga-programmer under Windows, inkludert spill og arbeidsbenk, deluxe paint div-filer som ADF-filer, AGA, CD32 og HDF, og verktøy som kickstart 1.3, 3.1 og kickstart, cd 32 osv. sammenlignet med en standard Amiga-datamaskin.
Det er en rekke funksjoner i WinUAE, som gjør at du nå har utallige muligheter for å få amigaen du har drømt om – kanskje det er en amiga 4000, hvem vet?
Du har også muligheten til å få mer ram på amigaen din, ikke bare 1 ram, men opptil 8 ram - ai! til og med harddisker finner du i panelet, hvor du kan sette inn favorittspillet ditt.
Har du vært en av de som alltid har misunnet naboen din fordi han hadde en amiga 500 med ekstra stasjon, så er du nå en av de heldige som med WinUAE kan velge opptil flere stasjoner 3, 4 og flere stasjoner om du vil til det, slik at du ikke trenger å bytte diskett konstant.
For vi kjenner alle den lille dialogboksen som kommer opp midt i et spill "Sett inn disk 8" og du bare sitter og venter på å gå videre, for amiga 500, som de fleste sikkert har hatt, er ikke kjent for hastigheten, men for det enorme utvalget av gode gamle nostalgispill. Og for sin tid var det også raskt!
Og du tenker sikkert "amiga? hvem vil spille amiga! spillene er nok ekstremt stygge" og ja det er de, fordi spillene i dag er av en litt annen standard, men for de som er i nostalgi og gammel tid minner, så er det en maskin som kan skrives inn i historien, for det er mange som har tilbrakt noe som ser ut som et helt liv foran en amiga!
Kan jeg bare nevne noen av spillene jeg har spilt og brukt umettelig mye tid på:
MOONSTONE WINGS MONKEY ISLAND SERIES NORTH AND SOUTH IK+ SUPERCARS 1 og 2 CURCE OF ENCHANTIA DUNGEON MASTER EYE OF THE BEHOLDER SERIES VEVJEGER EN ANNEN VERDENS STUNTBIL RACER DEN SISTE NINJASERIEN GOLDEN SERIES
Last ned Central.dk har et godt spill som Lemmings 2: The Tribes. Det er Abandonware, det er sikkert flere på vei nå, vi får se hva som skjer.
Ok, nå har du kommet så langt, så du vil vite hvordan du installerer WinUAE, og viktigst av alt: Hvordan få det til å fungere. Leser man gjennom originaltekstene er det en ganske komplisert sak. De bruker mange tekniske termer som du ikke forstår i det hele tatt. Men faktisk er det ikke så vanskelig igjen. Alt handler om å prøve, og hvis du gjør noe galt og det hele ser håpløst ut, kan du bare avinstallere og installere emulatoren på nytt - det er gjort på noen få sekunder.
Trinn 1: (Installasjon)
For å komme i gang må du laste ned (Eller på annen måte skaffe deg) en emulator og en kickstart. Jeg vil anta at du bruker de samme som meg. Deretter installerer du emulatoren og legger den utpakkede kickstarten i samme biblotek. ring for eksempel mappen din AMIGA slik at du vet hvor du skal lete når du trenger å aktivere kickstarten
Trinn 2: (Tilpasning)
Nå må du tilpasse emulatoren til datamaskinen din, det første du må endre er målet for kickstart-filen din. Du kan se den under fanen "ROM". Der må du spesifisere hvor din kick.rom-fil ligger. Da må du sette ram ned til 1Mb. (Det er noen spill som ikke kan kjøres med 2) Og så kommer du til skjermen. Det er det vanskeligste. Hvis du vil gjøre det akkurat som jeg gjorde, merk av i boksene: Korrekt aspekt og fullskjerm. Linjemodusen din må være: Doblet. Din X-sentrering bør være: Smart. Og oppløsningen din bør være 640*480. Det kan også være viktig hvilken oppløsning du kjører med i Windows, men det finner du fort ut. Nå kommer vi til lyden. Lyden er en del som er vanskelig å etterligne. Hvis datamaskinen din er for liten, kan du bare kjøre med "halvt" volum og det høres ikke bra ut. Det du må gjøre er å sjekke: Emulert, 100% nøyaktig og 16 bit. Da fungerer det veldig bra (i spillene jeg har sett). Til slutt, sørg for å lagre innstillingen, dette gjøres under "Konfigurasjoner". Du kan evt prøv å laste ned en konfigurasjon. Du legger den i biblioteket: Configurationer. Og det laster du så.
Trinn 3: (Testing)
Nå skal den testes. Du laster ned et spill. Muligens. Lemmings 2: The Tribes Du pakker det ut og så finner du to filer. En fil for hver diskett. Nå går du opp til fanen: Diskett Og der setter du inn en diskett i de to første diskstasjonene. Og så trykker du OK. Spillet vil nå starte opp. Hvis skjermen fyller hele bredden og den ellers ser bra ut, så fungerer det. Ellers må du gå tilbake og endre innstillingene. Du går til: ALT+F4 og endrer diskett og samme funksjon til: F12. Hvis lyden fungerer perfekt og skjermen fungerer perfekt, så har du de grunnleggende prinsippene. og spillet gir etter :-D
Merk på slutten: I følge lovgivningen er det kun lovlig å bruke disse spillene hvis du allerede har tilgang til originalen eller det er Abandonware/freeware.
Relevante seksjoner på Last ned Central.dk:
Studiepoeng
Last ned Central.dk takk Blue Ice for denne forespurte guiden.