Artikler » Hva er et VPN? Og hvordan fungerer de?

Hva er et VPN? Og hvordan fungerer de?

Hva er et VPN? Og hvordan fungerer de? last ned

På DownloadCentral har vi en rekke VPN-tjenester tilgjengelig for alle våre brukere, men det er mange som ikke fullt ut kontrollerer hvordan en VPN-tjeneste egentlig fungerer. Derfor vil vi kort og på en måte beskrive funksjonene og egenskapene til en VPN-tjeneste.

Et VPN kan bidra til fullstendig anonymitet

VPN er en forkortelse for Virtual Private Network, og i utgangspunktet sikrer en VPN at din lokale IP-adresse ikke kan spores av uvedkommende. Dette gjøres hovedsakelig gjennom tjenestens proxy-servere. En proxy-server har en slags "falsk" geografisk plassering et sted i verden. Proxyserverne tilbys oftest av den valgte VPN-tjenesten, og det er veldig forskjellig hvor i verden de befinner seg.

Ovenstående bilde bidrar til å illustrere hvordan prosessen fungerer. Din valgte VPN-tjeneste er dermed en slags formidler mellom datamaskinen og Internett. Du trenger ikke å konfigurere en proxy-server selv, siden leverandøren har sørget for dette. Det er vanligvis mulig å velge hvilken proxy-server du vil knytte til. Det vil si hvis du har koblet til en proxy-server, for eksempel. er geografisk lokalisert i Tyskland, så uautorisert tror du surfer på Internett fra et sted i Tyskland. Dette resulterer i at uautoriserte personer ikke kan finne en korrekt plassering.

Fordelene med en VPN-tjeneste

I tillegg til å fullføre anonymitet, er det også andre fordeler med å bruke en VPN-tjeneste. For eksempel, hvis du har mulighet til å velge en amerikansk proxy-server gjennom en VPN-tjeneste, og man kan fordelaktig streame innholdet fra den amerikanske Netflix. Det er også mulig å bruke sin svenske Netflix-konto for dette.

Dessuten er det også viktige sikkerhetsfunksjoner som følger med anonymitet. Det er overraskende enkelt for uvedkommende å spore posisjonen din hvis du ikke bruker en VPN-tjeneste, men med en solid VPN-tjeneste er det nesten umulig.

Ta hensyn til valget av VPN-tjeneste nøye

En ting som vi sterkt oppfordrer til er grundig undersøkelse av VPN-tjenesten som man vurderer. Spesielt er det viktig at VPN-tjenesten er godt utviklet og deres proxy-servere er raske. Hvis du ikke er klar over dette, vil du raskt begynne å føle at Internett-tilkoblingen din er jaded, siden internett må behandles av VPN-tjenesten før den sendes videre til Internett.

Tidligere var en kjedelig internettforbindelse gjennom en proxy-server nesten en selvfølge, men i takt med teknologienes utvikling, er det mindre relevant. Du kan faktisk finne VPN-tjenester der du nesten ikke kan føle at du er koblet til en proxy-server.

Godt bud for VPN-tjenester

Vi har gjort jobben for deg, og her er vårt bud på gode VPN-tjenester, som i stor grad vil kaste bort internettforbindelsen din. I tillegg til funksjonalitet har vi også vurdert design og brukervennlighet av VPN-tjenestene.

CyberGhost er en god kandidat, da denne tjenesten er rask og enkel å bruke. Som isingen på kaken har CyberGhost også et stort utvalg proxy servere over hele verden.

FastestVPN er også et godt bud. FastestVPN skiller seg fra andre VPN-tjenester ved å tilby tilleggsfunksjoner som Adblocker, ubegrenset servertilgang og torrentfilnedlasting.