Artikler » Hva vi vet om Galtvort Legacy - det nye Harry Potter-inspirerte rollespillet

Hva vi vet om Galtvort Legacy - det nye Harry Potter-inspirerte rollespillet

Hva vi vet om Galtvort Legacy - det nye Harry Potter-inspirerte rollespillet last ned

For de som har levd under en stein siden 2018, er et nytt spill på vei i Harry Potter-universet. Spillet heter Hogwarts Legacy og ble opprinnelig anslått å bli utgitt sent i 2021, men på grunn av den uforutsette COVID-19-pandemien og ulike politiske konflikter rundt om i verden, endte spillet opp med en senere utgivelsesdato enn først antatt, ettersom det har også vært tilfelle for de fleste kamper fra denne perioden.På den annen side har isolasjonen under koronaen også ført til en endring i svenskenes (og verdens) spillmønster. En forskningsartikkel i spill fra Københavns Universitet har vist at verden generelt har begynt å spille mye mer etter at korona-stengingene gjorde det umulig å få til den samme sosiale utvekslingen som man ellers har vært vant til. Derfor har ulike forsinkelser i spillutgivelser også vært tydelig merket i spillmiljøet. Av samme grunn er spenningen ekstra høy nå som spillerne endelig kan begynne å glede seg til dette etterlengtede og ettertraktede spillet kommer i hyllene.


 


Aktiv kamp med tryllestaver - kjemp med finesse og unngå forbannelser


Et av de flotte elementene som gjør Galtvorts arv så interessant er måten kamper er tenkt inn i spillet. I stedet for de mer statiske og stasjonære måtene som ble brukt i tidligere spill fra Harry Potter-universet, handler dette spillet om finesse. Dette designvalget går i alt fra karakterens bevegelser til trolldommene de kan lære. Når trollmannen eller heksen din kaster flere trollformler på rad, beveger karakteren din seg også annerledes og på en veldig dynamisk måte, noe som ikke bare får kampene til å virke mer interessante, men også bidrar til å vise karakterens oppfinnsomhet i spellcasting.Trolldommene kan også kombineres for å skape nye resultater; for eksempel kan du bruke en accio-lignende lasso-trollformel på fienden din, for å dra dem mot deg, deretter fryse dem med en is-trollformel (så de beveger seg saktere) og deretter rulle eller teleportere deg selv tilbake slik at du igjen kommer utenfor rekkevidde av fienden. Andre trollformler lar deg løfte fiender opp og deretter knuse dem gjentatte ganger i bakken fra side til side mens du sto over dem og svingte dem rundt som en dukke – eller lage magiske våpen som du kan stikke eller hugge ned fiendene med.


Bare fra denne beskrivelsen kan du kanskje fornemme at Galtvorts arv er litt mer visuelt grafisk og voldelig enn tidligere spill, og dermed heller mer mot den visuelle representasjonen av hekseverdenen fra Harry Potter-filmene og bøkene fra 4-7 år enn fra 1-3. Selv om den aktive kampen ikke er fullt så dynamisk som for eksempel Guild Wars 2 , som nettopp har vunnet mange priser på grunn av deres innovative dynamiske kampsystem, ser spillet så langt ut til å være mye mer dynamisk og aktivt enn mange av de tidligere spill-tilnærming til fanemålretting.Fantastiske skapninger og hvor de er


For de spillerne som kanskje ikke har lyst til å løpe rundt og bruke all sin tid på å kaste ulike trollformler på intetanende studenter eller besøkende på Hogsmeade, er det også mulig å forbedre andre ferdigheter. For eksempel kunne vi tenke oss at mange spillere ville være interessert i å avle magiske skapninger ala Rubeus Hagrid eller Silvanus Kettleburn. Du vil få muligheten til å møtesde og temme monstre og skapninger, noen av dem vil være gjenkjennelige fra det allerede eksisterende Harry Potter-universet, mens andre vil være helt nye. Når du møter dyrene vil du kunne ta vare på dem; alt fra å mate dem til å børste pelsen og leke med dem.


Du kan også kombinere din kjærlighet til dyrelivet, ved også å løpe rundt i området utenfor Galtvort og samle planter, som du så kan ta med inn på skolen og gjøre om til eliksirer - mens andre planter kan brukes i studiet av plantelivet. i urteologien klasser. I State of Play-traileren, som ble sluppet i mars, fikk vi blant annet se hvordan spilleren drar frem en mandrake (en plantehybrid som skriker når den trekkes opp av jorda) og bruker sine høye skrik å overvelde fiendene hans slik at trollmannen lettere kan overmanne dem med forskjellige trollformler.Hvilke spillplattformer kommer Galtvort til?


Galtvort Legacy er laget for blant annet PC, men er også utviklet for å fungere feilfritt på andre moderne spillmaskiner. Med spillets vakre grafikk, store åpne verden, og ganske realistiske visuelle effekter og grafiske innstillinger, har det vært nødvendig med kraftige systemer som kan trekke spillet.


Vi vet også at Galtvort Legacy kommer ut for de to nyeste Playstation-plattformene , ettersom spillet lenge har vært tilgjengelig på Playstation-nettstedet – dog ikke som en forhåndsbestilling ennå; der skal vi nok litt lenger ut i året – nærmere bestemt rundt juletider. Men så er det selvfølgelig også mer tid, du kan gå og lure og la deg begeistre over alt det spennende innholdet du kan oppleve på nyåret.


Hvis du ikke har vært så heldig å få tak i den nye Playstation 5 eller ikke har vært interessert i å kjøpe Sonys playstation, så kan vi glede oss over at Galtvort Legacy selvfølgelig også slippes til de nyeste Xbox-systemene , nærmere bestemt til Xbox Serie X | S
og Xbox One.Avslutning rundt spillet


Som du kanskje har skjønt fra denne artikkelen, har vi potensielt å gjøre med et helt enormt spill som har tatt mer enn syv år å lage. Det er noe for alle typer spillere, så vi håper selvfølgelig at spillet kan leve opp til all hypen som allerede er generert. Portkey Games (en underavdeling av Warner Bros.) har nå relativt lang erfaring med å lage populære Harry Potter-baserte spill; alt fra match-3-strategispillet Puzzles and Spells og andre mobiltitler som Hogwarts Mystery og Magic Awakened til nå å ha laget et fullstendig rollespill.Denne endringen i spillesjanger lar spillere oppleve noe av barndommens nostalgi; eller kanskje til og med gå inn i Galtvorts haller for første gang noensinne. Uansett om du er en Harry Potter-veteran som selvfølgelig vet nøyaktig hvilket hus de tilhører og hvilken tryllestav de ville hatt hvis de gikk på skolen, eller ikke vet hva forskjellen er mellom en muggler og en horcrux, så er det definitivt lagt i kakkelovnen for spillere å få en på oppleveren når deres magiske invitasjon til Galtvort kommer sent i 2022.

Screenshot: