Artikler » Lag sikkerhetskopi - enkelt og gratis

Lag sikkerhetskopi - enkelt og gratis

Lag sikkerhetskopi - enkelt og gratis last ned

Få mennesker tar de ti minuttene det tar å ta sikkerhetskopi av filene sine med et sikkerhetskopi-program før de har opplevd ulykken en gang først. Nå er det ingen unnskyldning å vente til familiebildene er slettet på grunn av en mangelfull harddisk og mer. Vi har funnet et gratis backup-program som kan settes inn for å sikkerhetskopiere viktige filer kontinuerlig - helt automatisk.
Programmet heter Cobian Backup og er freeware. Du kan starte med å laste ned Cobian Backup her. Nå må den installeres. Under installasjonen kan du velge språk. Her er muligheten til å velge svensk, så gjør dette med fordel.
Nå har du installert backup-programmet, og du er dermed klar til å lage en backup-oppgave i programmet. For å gjøre dette, klikk på ikonet som er merket på bildet nedenfor:

Følgende vindu vil nå vises:

Her er det eneste du trenger for å endre navn hvis du har lyst. De andre innstillingene er som de skal være, med mindre du har spesielle krav til sikkerhetskopiering.
På venstre side kan du velge "File". I det øverste vinduet (Av) velger du filene og mappene som skal sikkerhetskopieres. Du kan dra filene og mappene over fra et annet vindu / stifinner, eller bruke den innebygde funksjonen "Legg til". Når du har valgt filene som skal sikkerhetskopieres, velger du plasseringen av sikkerhetskopien. Igjen kan du dra en mappe over fra et annet vindu / stifinner som sikkerhetskopien må plasseres i, ellers kan du bruke den innebygde "Legg til" -funksjonen. Du plasserer mappen som sikkerhetskopien skal lagres i nedre vindu (På).
Nå kan du gå videre til neste element til venstre som er "Planen". Her kan du velge når og hvor ofte Cobian Backup skal sikkerhetskopiere de valgte filene. Du kan f.eks. velg ukentlig, fredag kl 17.00. Deretter sikkerhetskopierer programmet de valgte filene dine hver fredag kl 17:00 (Husk å ha datamaskinen på på angitt tidspunkt).
Deretter kan du velge elementet "File" til venstre. Her er det lurt å velge "ZIP-komprimering". Dette betyr at programmet lagrer sikkerhetskopien din pakket i en komprimert.zip-fil. På den måten tar ikke sikkerhetskopien din så mye plass.
Du kan velge å kryptere sikkerhetskopien nedenfor også. Dette betyr at uvedkommende ikke får tilgang til sikkerhetskopien. Velg f.eks. "Blowfish" og legg til et passord som du kan huske. Markøren til venstre for passordet indikerer hvor sterkt eller svakt passordet ditt er. Se bildet nedenfor:

Nå kan du klikke OK, så blir viktige filer sikret helt gratis og automatisk i fremtiden. Til slutt er det viktig å plassere sikkerhetskopien på en annen stasjon enn den du tar sikkerhetskopi av. På den måten er sikkerhetskopien sikret hvis den stasjonen går i stykker. Et åpenbart alternativ er å plassere sikkerhetskopien på en ekstern stasjon som er sikret mot innbrudd og brann, slik at filene dine også er sikret under disse omstendighetene. Nyt!
Merk: Hvis filene du vil sikkerhetskopiere tar opp flere gigabyte, kan sikkerhetskopieringsprosessen ta veldig lang tid hvis du har valgt å både komprimere og kryptere. Velg av og på i henhold til temperament.