Artikler » Smarte tips til å tjene penger på nettet

Smarte tips til å tjene penger på nettet

Smarte tips til å tjene penger på nettet last ned

Det finnes heldigvis mange smarte metoder som gjør det mulig å tjene penger på nettet i dag. Her skal vi se litt nærmere på noen av dem, så du slipper å stå med minus på kontoen hver måned, når du har brukt opp lønna.


Finn ut av hvor mye du egentlig bruker


Et opplagt sted å se om du kan finne mer penger, er å sjekke din egen konto. Kanskje bruker du for mye på en post, som kanskje kan unngås? Det er ingen grunn til å bruke penger på unødvendige ting, og sjansen er stor for at du oppdager at det er noe som kan kuttes fra budsjettet og gi noen ekstra hundrelapper, eller kanskje til og med en tusenlapp – hver måned.


Dette gjør du enklest ved å gjennomgå kontoutskriften din eller kontoaktiviteten i nettbanken for de siste tre månedene. Så skriver du ned hva du har brukt penger på og sørger for å plassere de forskjellige tingene i grupper. Du kommer til å oppdage at du mest sannsynlig gjør en hel del flere impulskjøp enn du kanskje tror. Hvis du for eksempel kjøper en kopp kaffe på vei til jobb, det er det nemlig mange av oss som har gjort til en hyggelig vane, så er det fort noe som kan ende opp med å koste deg minst en tusenlapp i måneden. Kanskje er det de tusen kronene du trenger for å spare til drømmekjøpet eller de tusen kronene du føler at du mangler når måneden er slutt? Derfor er det smart å gå gjennom kontoen sin, du finner garantert flere poster du kan spare litt på og forvalte annerledes.


Når du har funnet ut av hva du egentlig bruker penger på, kan du sette opp et budsjett som gjør det mulig å gjøre de tingene du har lyst til, samtidig som du bruker pengene dine på en smartere måte. Den eneste måten du kan gjøre det på, er å vite hvor mye du rent faktisk bruker. 


Jobb hjemmefra


En annen løsning på pengeproblemene er enda mer opplagt: tjen mer penger! Det kan man faktisk enkelt gjøre i dag på grunn av internettet. Det er nemlig mulig å tjene penger hjemmefra på nettet, du skal bare vite hvor du skal finne jobbene. Det kan for eksempel være gjennom venner og bekjente som trenger korrekturlesning eller kanskje til og med oversettelse. Du kan også tjene penger gjennom andre smarte metoder som investering. Kanskje kan du investere den ekstra tusenlappen fra kaffebudsjettet, og få den til å vokse i stedet for at den forsvinne i et bunnløst sort hull av utgifter?


Å ta en ekstrajobb online, er selvfølgelig noe som kan bidra til at du får mindre fritid, men her blir man nødt til å gjøre opp med seg selv hva som er viktig. Kanskje kan man jobbe litt ekstra online i noen måneder, og dermed spare opp penger til ekstra forbruk eller kanskje til og med en buffer. En buffer er veldig kjekk å ha, spesielt hvis man ofte føler at man havner i en situasjon der man ikke kan dekke uforutsette utgifter.


Det er lurt å spe på inntekten sin litt med jobber og aktiviteter på nettet som kan gi litt ekstra i måneden, hvis man føler at lønna aldri strekker til. Det er en god motivasjon hvis man føler at man mister fritid, å tenke at det er en midlertidig løsning, så man kan spare opp litt penger å leve for.