Artikler » World of Warcraft får en kontroversiell ny funksjon - er det gg eller qq?
World of Warcraft får en kontroversiell ny funksjon - er det gg eller qq?
Noe bobler under overflaten hos Activision Blizzard. Selskapet har vært gjennom store strukturelle endringer den siste tiden. I midten av januar kunne vi rapportere at Microsoft hadde kjøpt Activision Blizzard for et svimlende beløp . Vi gjettet at det sannsynligvis ikke ville ta lang tid før vi kunne forvente å se noen store endringer i det originale selskapet og dets mange spill.
Microsoft ser ut til å ha vært ute med raken så fort som mulig. Uansett kunne man i går lese på World of Warcrafts offisielle nyhetsside at det kommer to store endringer i spillet i nær fremtid.
Boosting er ikke lenger tillatt
For noen dager siden kunngjorde Blizzard offisielt på forumet deres at de ville være mer oppmerksomme på spillernes aktivitet, spesielt når det gjelder det de definerer som 'organisert hjelp', som forekommer både i boostermiljøer og blant gullbønder.
Boosting er en tjeneste som enkelte spillere bruker, der gjennom en transaksjon med valuta i spillet eller ekte penger, kjøpes en "boost" fra spillere eller selskaper.
På denne måten vil det være mulig for spillere som enten ikke har tid til å 'slipe' gjennom spillinnholdet (eller som ikke er dyktige nok) å få tilgang til toppen av WoWs eliteinnhold, med eksklusivt utstyr og det som ellers følger med.
Nå har Activision Blizzard valgt å påpeke (eventuelt etter Microsofts kunngjøring) at et bestemt selskap (f.eks. nettsider eller grupper / guilds i WoW) som spesialiserer seg på denne typen tjenester ikke er tillatt. Grunnen til dette er at det går imot spillets EULA og dermed ikke er tillatt. Spesielt boosting-miljøet hadde begynt å bli stort i forbindelse med den voksende Esport, som var å finne i WoW og introduksjonen av Mythic + dungeons.
Dette betyr også at spillere faktisk kan betale andre spillere for å hjelpe dem med å kvalifisere seg til Esports-arrangementer, uten å faktisk legge timene inn i spillet selv. Selv om dette ikke ser ut til å være det største problemet, viser det en generell trend i spilluniverset som har vært nødvendig for selskapet å påpeke til fanbasen.
Horde og Alliance kan nå spille innhold sammen
Den viktigste nyheten, som enten har fått fansen til å skrike GG av begeistring eller sukkende gråte QQ i frustrasjon, er planen for å gjøre det mulig for folk fra begge fraksjonene å spille sammen . På denne måten vil det være mulig for en alliansespiller å gruppere seg med Horde-spillere i for eksempel et raid.
Det positive med dette er at det vil gjøre køtiden betydelig kortere, da det blir lettere å finne flere å leke med, for det mer krevende innholdet. Samtidig kan det også bidra til å minske den giftige mentaliteten som har eksistert i Azeroth i lang tid, som har vært drevet frem av både fraksjonskonflikter og rasekriger internt i de respektive fraksjonene. Ulempen er imidlertid at selve grunnlaget som World of Warcraft er bygget på (Horde> <Alliance) kommer til å være mindre i fokus – og potensielt kan ende opp med å bli totalt likegyldig i det lange løp.
En stor del av kjennetegnet til WoW er nettopp inndelingen av spillere i rød eller blå leir. De fleste live-arrangementer (Blizzcons) er nettopp startet av at tilskuerne blir spurt: «Horde-spillere - er dere klare?! Alliansespillere - er du klar ?! ”, hvoretter hver fraksjon fors & oslaske; ger for å lage mest mulig støy.
Enten behovet for å la Alliance og Horde spille sammen er av strategiske årsaker (for spillets overlevelse etter en generell nedgang i aktive spillere) eller som et forsøk på å rydde opp i Activision Blizzards giftige arbeidsmiljø, som også stille myknet inn i deres fiktive verdener, er ikke å vite.
På den annen side blir det interessant å se hvordan de har tenkt å bortforklare mange hundre år med krig, med implementeringen av denne nye funksjonen – det er heller ikke mer enn to år siden krigen mellom de to fraksjonene nådde sin topp og resulterte i mye ulike krigsforbrytelser som mange spillere hadde vanskelig for å forsone seg med.
Hva fremtiden bringer for Azeroths innbyggere er usikkert – men du kan være sikker på at implementeringen av kryssfraksjonsspill ikke vil gå upåaktet hen.