Blog

Backpacking er reisen som er forbundet med sabbatsåret, som noen velger å holde seg etter at de har fullført skolen. Mange ønsker å teste sine grenser og utvikle seg personlig før de begynner skolen igjen. I denne artikkelen vil vi fortelle deg alt du trenger å vite om backpacking i sabbatsåret ditt.

Hva er en backpackerferie?
I utgangspunktet er en backpackerferie en dag hvor du pakker ryggsekken din og reiser på stedet der fantasien din, penger og lyst tar en. Ferieformen er den mest gratis og spontane ferieformen, både på godt og ont. For et tiår siden var det veldig normalt at du skulle reise til en destinasjon, og derfra bygget hans ferie opp til det du bare ville ha. Hotell, fly og opplevelser ble derfor en spontan ting som man bestemte seg for på ferien. I dag er det imidlertid mer populært å planlegge turen litt mer.

Hvorfor en backpackingferie?
Noen mennesker kan godt stille spørsmål om hvorfor man ønsker å leve så mange måneder med dårlige levekår. Men det er et klart svar på det. Før du kan oppleve de villeste og mest urealistiske opplevelsene, må du gå på kompromiss med levestandarden. I de uutforskede områdene i verden er det ikke i det hele tatt de standarder vi kjenner fra Europa. 

Alene eller med en venn
Det vanligste er at du enten reiser alene eller reiser med en venn. På den måten kan du helt selv planlegge hvilke land du vil besøke, hva du vil oppleve og hvilken levestandard du vil ha. Hvis du selv har en god oversikt over de viktigste opplevelsene i de aktuelle landene, og at du vil øke få personer, anbefaler vi at du reiser alene eller med en venn.

Gruppereiser til eksotiske destinasjoner
Hvis du ikke vil reise alene, er det mange forskjellige gruppeturer du kan registrere deg for. Disse feriene varer vanligvis i 2 og 6 måneder, når du blir satt sammen med unge mennesker som er like eventyrlystne som deg selv. Det gode ved denne typen backpackerferie er at alle aktiviteter, hoteller og flyreiser allerede er planlagt på forhånd. Inne i ulike gruppereiser, kan du se et planlagt program som inneholder alle viktige (og ikke viktige) detaljer.
For eksempel kan du reise i 2 måneder til Kambodsja, Vietnam og Kina for under 40 000 kroner. Det eneste som ikke er inkludert i prisen, er mat, lommepenger og forsikring. Med denne typen ferie vet du sikkert at du vil se alle de viktige severdighetene i hvert land sammen med andre friske unge mennesker.

Det har også blitt veldig populært å gå på en overlevelsestur hvor du får stiksikker vest, og da må du prøve å overleve i en helt annen militærverden. Her får du et innblikk i hvordan det skal være en soldat i dag.

Hvordan finansieres ferien din?
Siden du har vært borte i så mange måneder, er det naturlig at beløpet går opp til en stor mengde. De fleste nye studenter finner en heltidsjobb, i 6 måneder hvor de kan spare for ferien. Så reiser de i de kalde månedene i Norge og slipper den isete vinterkulden. Selvfølgelig må mange ting også kjøpes for ferien, for eksempel er det en god ide å kjøpe ull klær, da dette vil holde deg varm og motstandsdyktig mot smuss og vann.

Forhåpentligvis kan du bruke disse tipsene for å få inspirasjon for hvor din sabbatiske tur skal gå. Det er veldig viktig å være ute i god tid, da du kan spare mye på flybilletter, hoteller og aktiviteter.