Blog

Mange har et ønske om å bli bedre på økonomi. Dette kan for eksempel være å bli flinkere til å bruke og spare penger, eller å investere. Nå til dags foregår det aller meste på nett, eller digitalt, og man kan lære mye av å bruke teknologien når det kommer til økonomi. Her er et par eksempler.

Nyheter og lærdom

For det første så finnes det mange muligheter for å lære mye om økonomi på ned, og ved å bruke en smarttelefon eller en datamaskin, så kan du enkelt finne ut av hva enn det er du trenger. En av eksemplene er at du kan lese økonominyheter, for å lære mer om hva som skjer i verden. Dette er supert for de som ønsker å være mer oppdatert, eller som er interessert i investering. Da er det nemlig viktig at du vet hvordan det går på markedet, og hva som kan være smart å investere i. Så, hvis du vil vite mer om de økonomiske endringene i Norge er det en god ide å lese om det på nett. 

Sette opp budsjett

Hvis man vil ha mer kontroll over egen økonomi, så kan det være utrolig smart å sette opp et budsjett. Dette vil gjøre det mye lettere for deg å planlegge måneden med inntekter og utgifter. I tillegg kan det gjøre deg mer trygg på at du har nok penger, slik at det holder hele tiden du trenger dem. Man kan lage gode budsjetter på datamaskinen gjennom programmer som excel eller numbers, som gjør det superenkelt. 

 

Sparing i apper

En stor del av økonomi handler om å spare, og det kan du gjøre med en rekke forskjellige apper. Du har for eksempel noen som hjelper deg med å spare til store kjøp eller hendelser som ferie og andre ting man trenger å finansiere. Noen nyere banker har et stort fokus på å tiltrekke unge kunder, og bruker kule funksjoner til å hjelpe til med sparingen. I mange tradisjonelle banker kan du også få en mobilbank der du kan sette opp smart sparing, for eksempel ved å bli trukket noen kroner for hver gang du bruker kortet ditt, eller med “tyven” som stjeler et visst beløp innimellom, og legger det over på en sparekonto. 

Digitale penger

Den nyeste trenden når det kommer til økonomi og teknologi, er nok kryptovaluta, som har blitt utrolig populært den siste tiden. Disse valutaene er digitale og desentraliserte, som betyr at de ikke kan finnes som fysiske mynter og sedler. I tillegg så bruker de blokkjede teknologi som bokfører hver eneste transaksjon digitalt, slik at alle kan se det. dette gjør at man ikke kan jukse, gjemme eller hvitvaske penger, noe som mange ser på som svært relevant nå og i fremtiden. Kryptovaluta kan kjøpes på nett, og det er nok noe mange som er interessert i teknologi og økonomi vil like. Det finnes til og med krypto gaming, der man kan bruke valutaen både i den ekte og den virtuelle verdenen.