Blog

Vi hos downloadcentral.no er veldig opptatt av god programvare, datasikkerhet, effektivitet, pålitelighet og ytelse. Det er mye, men det forplikter å ha ambisjoner og godt renomme i dagens IT-jungel. Nye tjenestetilbydere kommer. Noen består, andre går. Noen kommer med filtrering, andre er helt uten. Enkelte kan også gi deg en fast IP-adresse, noe som kan være nyttig dersom du planlegger å starte opp en egen tjeneste på Internett. Noen leverer veldig hurtig internettforbindelse til en rimelig penge, mens andre tar seg grådig betalt og det man får står kanskje ikke helt i stil med hverken det man forventer, bruker eller regningene som støtt og stadig tikker inn like ofte som fullmånen glir over nattehimmelen.

Om man ikke er meget godt bevandret i mylderet av tilbud og ulike tjenester er det kanskje greit med en liten oppsummering. På https://www.nettkabelen.no/finn-billig-internett-bredbaand/ har de nettopp en slik nyttig oppsummering det virkelig er verd å merke seg!

Tidligere kunne man for eksempel ikke få Internett på hytta. Mange steder er det dårlig dekning for mobilsignaler – mange har hytter så langt unna telefonsentraler at man ikke kan få Internett via telefonkabel heller. Det koster å bygge ut infrastruktur, noe man som enslig hytteeier på «ødefjellet» ikke kan klare, eller ønsker å gjøre, alene. Selv om det er mange andre gode tilbud ønsker vi spesielt å sette fokus på tilbudet som kommer fra breiband.no.

Det er ikke spesielt hurtig, antall gigabyte med topphastighet er også begrenset, men med litt tålmodighet gjør det om hytta til et utmerket feriested hvor man kan slappe av og samtidig være tilkoblet omverdenen når man vil eller må. Så vidt vi kan se er det den eneste leverandøren som gir dekning over stort sett hele Norge (noen forbehold gjelder), og dette via satellitt, så man er ikke lenger avhengig av hverken fiber, telefon eller mobilmast i nærheten. Friere blir man ikke.

Man er selvsagt avhengig av at satellitten det kommuniseres med ikke glir bak fjell og slikt, men muligheten for at du nå kan få Internett på selv det mest øde stedet er meget sterkt til stede.

Andre leverandører finnes selvsagt, men det kan du lese mer om på https://www.nettkabelen.no/finn-billig-internett-bredbaand som tar for seg de 5 beste leverandørene.

Det er dog viktig å merke seg at prisen ikke nødvendigvis forteller hele historien. Noen har tilleggstilbud, som kan være interessante nok, innbakt i prisen.

Enkelt i mylderet av tilbud er det ikke, men slik vil det vel nødvendigvis bli med et relativt fritt marked og fri konkurranse. På nevnte nettside finner du uansett en mengde «nevenyttig» informasjon, spørsmål man ofte sitter med, og gode svar på disse. Et eget internettspeedometer, finner du også, som forteller deg hastigheten på oppkoblingen din.

Vi anbefaler som alltid at du er forsiktig med alt du laster ned og prøver på datautstyret ditt. Med kanskje hurtigere bredbånd er fristelsen større til å prøve flere ting nå enn før – samtidig utsetter man seg for flere risikoelementer.

En kobling på Internett er ikke alltid trygg. Som regel vil nettleseren din vise deg selve adressen koblingen peker til, men i farten er det fort å overse dersom man tror man skal se på en morsom video eller lignende. Man skal også være en erfaren internettbruker for å få med seg hvilke koblingsadresser som tyder på problemer og ikke.

Vi anbefaler derfor vårt program Anti-Explorator som vil fange opp og uskadeliggjøre ødeleggende koblinger på Internett. Finnes det et problem, ja da gir «vi» deg beskjed først!

Du kan lese mer om Anti-Explorator her: https://downloadcentral.no/program/anti-explorator/5833