Blog

Det finnes nesten ikke noen privatpersoner eller bedrifter, som ikke benytter seg av en eller annen form for skyløsning. Skyløsninger er fremtiden, men hvor trygge er de egentlig og hva slags sky skal du velge? Det kan du lese mer om her.

Er skyløsninger trygge?

Det kan virke veldig abstrakt å lagre noe i en sky. Det virker på en eller annen måte mye mer håndfast å lagre noe på en harddisk eller aller best, skrive det ut og ha det fysisk. Men er det egentlig så mye tryggere? Harddisker kan potensielt krasje, mens skyløsninger er designet til å kunne bevare det innholdet du legger der på best mulig måte og har en rekke sikkerhetsmekanismer på plass, som sørger for at du ikke mister innholdet i skyen.

Det som er ekstra smart med en sky, er at det ikke kan stjeles. Det vil si at selv hvis du mister datamaskinen din, telefonen din blir ødelagt eller lignende, så kan du finne innholdet fra enheten og gjenopprette viktig data, fordi du har lagret det i skyen. Dette er iCloud, som er Apples skyløsning et godt eksempel på. Der kan man bevare en sikkerhetskopi av telefonen sin, som oppdaterer seg selv automatisk, så selv hvis telefonen din blir stjålet, så er ikke alt tapt av viktige bilder, minner og ikke minst dokumenter og kontakter.

Skyløsninger er designet for å være trygge, men hvilken sky skal du velge?

Hvilken sky skal man velge?

Hvilken sky du skal velge kommer an på en del forskjellige faktorer. Det spørs for eksempel hva slags sky det datamaskiner du kjører privat eller på jobben er kompatibel med. Hvis man bruker Mac er iCloud selvfølgelig nærliggende, mange bruker en delt server som OneDrive, så mange kan jobbe i det samme systemet uten å befinne seg på samme enhet og finne lagrede dokumenter.

Man kan også få en spesialdesignet cloud med ubegrensede teknologiske muligheter. En profesjonell cloud gir noen helt andre muligheter enn det prefabrikkerte skyløsninger gjør.  Med en profesjonell cloud får man full kontroll over sine data og vet at de blir trygt forvaltet i et sikkert system. Dette er en essensiell del av digitaliseringen av bedrifter, og det er en av de smarteste revolusjonene vi har bevitnet i vår levetid. Få en skreddersydd cloud til din bedrift og bli med på cloudrevolusjonen og alt det som den har å by på. Det gir uante muligheter, uant fleksibilitet og absolutt datasikkerhet.