Blog

Med det såkalte coronaviruset i full sving i begynnelsen av 2020, blir det alt vanligere at både fotballkamper og skistevner avvikles helt uten tilskuere. I det store bildet er dette selvfølgelig bare en detalj, og sammenlignet med de dramatiske effektene som spredningen av viruset har både for enkeltmennesker og hele samfunn er mangel på idrettsopplevelser kanskje ikke spesielt viktig. Samtidig gjør denne situasjonen det enda viktigere å kunne oppleve idrett på alternative måter, som for de aller fleste vil bety forskjellige strømmetjenester.

 

De store ligaene og mesterskapene – fotball og mye mer 

Det er hovedsakelig de kjente gigantene som har rettigheter til å sende fra de store ligaene, og for de som er ihuga fans av for eksempel engelsk Premier League eller italiensk Serie A, er det sannsynligvis ikke så veldig vanskelig å finne fram til hvor kampene spilles. Enn så lenge har for eksempel TV2 rettighetene til Premier League, så da er det TV2 Sumo som er alternativet når man vil følge det engelske favorittlaget på nett. 

Noen ligaer, som spanske La Liga, er dessuten tilgjengelig som kostnadsfri streaming via for eksempel nettsider eller Betsson app , så lenge det er noen penger på kontoen. Det betyr at det ikke engang er nødvendig å spille på kampen man vil se på.

 

Lokal idrett og de lavere divisjonene

Den kategorien som sannsynligvis vil se en ekstra stor økning i antall seere som følge av coronaviruset, det er lokal idrett. Det er sikkert mange som ikke er klar over at det sendes direkte fra en rekke kamper, friidrettsstevner og andre lokale idretts-evenementer. Den største plattformen for disse sendingene er Direktesport, som er portalen til Amedia-avisene. Med et abonnement på lokalavisen kan det altså hende at du allerede har tilgang til direkte sendt sport fra hele landet.

Det er nesten overraskende stort utvalg på Direktesport, og tjenesten hevder også at de for eksempel har rettighetene til tilnærmet alle nasjonale og lokale løp og friidrettsarrangementer. Det betyr selvfølgelig ikke at det sendes direkte fra mer enn en lite brøkdel av det som skjer i idrettsnorge hver eneste dag, men på denne plattformen er det definitivt mulig å finne noe virkelig lokalt.

 

Noen andre tjenester som er på vei oppover

I tillegg til de virkelig etablerte appene, som for eksempel TV2 Sumo, er det greit å følge med på noen av de litt nyere tjenestene:

  • Eurosport Player er virkelig på vei opp, mye takket være at OL-rettighetene nå tilhører Discovery Communications. Eurosport har ikke helt fått det til med for eksempel Tour de France, men hva gjelder OL sitter de med alle kortene.
  • Strive er en annen tjeneste som så langt har profilert seg med fotball, delvis i samarbeid med TV2 om La Liga og Serie A. I tillegg vises også amerikanske MLS på Strive. Samtidig er denne tjenesten et eksempel på hvor fragmentert markedet kan være, når kamper fra La Liga kan være tilgjengelige både på Strive, TV2 og, som nevnt over, hos helt andre aktører som Betsson.

Fremtiden for idrettsopplevelser på distans er definitivt strømming, så det er like greit å først som sist lage seg et bilde av hvilke strømmetjenester som er aktuelle – da får man mange flere kamper for pengene.