Blog

Om man føler seg avdanket og gammel, er ofte ikke internett og data det man briljerer med på arbeidsplassen. Problemene kan bli så store at man verken får betalt regninger eller hatt kontakt med venner og familie. Noe bedre blir det ikke når vi nevner oppdateringer, spam og andre finurligheter i dataverden.

Er du en av dem som har startende åreknuter eller inkontinens, da er kanskje dette noe for deg.

 

Bli en dataekspert 

Det som er bra, er at man kan glemme åreknuter og heller begynne å briljere på nett. Nå kan man sette opp egen e-post, sikre datamaskinen mot virus og spille kule spill akkurat som barnebarna. Sosialisere på Facebook og Twitter, eller lage en blogg som går viralt og får tusenvis av følgere. Det skal ikke så mye til for å bli en dataekspert og en internettvirtuos.

Men det er ikke enkelt å finne ut av det selv. Få tips og triks med på veien. Så kan du ringe sønnen og fortelle at du kan fikse regningene selv og søke om lån og handle på nett.

 

Ikke la åreknuter være et hinder

Får man åreknuter har man kanskje ikke vært i nok aktivitet over tid og blodet pumper ikke slik det skal gjennom venene. Men selv om det ikke er farlig, så kan det være sjenerende.

Å løse dataproblemer kan høres ut som en lang vei til bedre helse, men det er faktisk mye spart tid i å håndtere internett. Det handler om å hoppe i det og ikke knote med å få nettilgang eller lastet opp en app for lesing av lydbøker. Det kan handle om så enkel ting som å aktivisere en oppdatering eller skru på brannmur.

Ikke la dataen være problemet for at du skal komme deg ut. Kanskje i nye treningsklær fra en nettbutikk du fant gode tilbud på. For det var vel ikke så vanskelig å registrere kortdetaljene og initiere kjøpet?

 

En pensjonisttilværelse som datakyndig

De som vokser opp i dag vil ikke ha problemer med data og internett, men de som ble født før denne generasjonen, vil alltid slite litt. Hvert fall om de ikke prøver. Og prøve må man om man skal henge med.

Det er ikke lett å leve i en digital verden om man er analog. Det betyr å endre sine oppfatninger litt. Vær åpen for utvikling, duppeditter og data. For snart kommer kunstig intelligens. Og hvem vet hva som skjer da? Kanskje du kan bli en annen person eller til og med et dyr. Og da trenger du å vite hvordan du programmerer om.