Blog

Annonse

Mange lurer på hva som er forskjellen på en rammemadrass og en kontinentalseng.

Veldig kort fortalt er forskjellen at en rammamadrass har to madrasser, mens en kontinentalseng har tre madrasser.

Rammeseng

Rammesenger er en mindre avansert sengetype enn kontinentalsengene, og består av ett lag madrass i tillegg til en overmadrass. Ofte er rammemadrassen festet til en treramme – derav navnet rammeseng – slik at den kan brukes som en selvstendig seng på ben. Men kan også legges som madrass i en vanlig seng. Rammemadrassen har ofte en til to lag med fjærer og er en del fastere enn kontinentalsenger. En del foretrekker nettopp dette ved at mange eksperter anbefaler at man bør velge en fast seng. Rammesenger kan kjøpes som både enkelt- og dobbeltseng og er spesielt godt egnet til ungdom og unge voksne. Det er også enkelt å sette sammen to enkle senger med en felles overmadrass slik at sengen oppleves som én seng.

Kontinentalseng

Kontinentalsenger består av to lag madrasser i tillegg til en overmadrass, og er konstruert med to til tre lag med fjærer Dette gir en meget god liggekomfort, og selv om det varierer fra person til person er disse sengene jevnt over blant de mest foretrukne på det norske markedet. Årsaken til populariteten er nok det at de er lettere å tilpasse hver enkelt person, og at de oppleves som jevnere. Den beste kontinentalseng er den som du opplever som den beste å ligge i. Bare pass på å ikke velge en for myk seng selv om den kjennes behagelig ut der og da. Husk at du skal ligge i den i mange år.

Prismessig er en rammemadrass en del rimeligere enn kontinentalseng og kan være et ypperlig valg hvis pris er en viktig faktor eller hvis sengen skal brukes som en gjesteseng.

Er du derimot ute etter en seng som skal vare i mange år og som du skal være helt trygg på at du sover godt i, i mange år er nok en kontinentalseng det rette valget for deg.