Blog

Annonse

Mange velger i dag å innrette et hjemmekontor, men hvordan får man skapt et produktivt, hyggelig og praktisk kontor i sitt eget hjem? Her får du noen gode ideer til hvordan du får et godt arbeidsmiljø i hjemmet.

Skap skille mellom fritid og arbeid

For mange kan det være utfordrende å skille mellom arbeid og fritid, når arbeidsplassen ligger hjemme. Det kan være lett å ty til overspringshandlinger, som stjeler den tiden du skulle vært på kontoret. Det er derfor viktig å skape et hyggelig, men produktivt, kontormiljø som gir arbeidslyst. Hvis du har mulighet for det, er det selvfølgelig en fordel hvis hjemmekontoret kan være et helt rom, med det er ikke nødvendig for å få arbeidsro. Det er mange muligheter for å sette opp en skillevegg eller lignende, for å avskjerme kontoret fra resten av hjemmet.

Selv om du arbeider hjemmefra, er det avgjørende at du har en god arbeidsposisjon. Du skal ha en ergonomisk riktig kontorstol, og et godt skrivebord. Hvis du bruker mange timer ved skrivebordet, kan det være smart å investere i en heve- senke bord.

Lyset er viktig, hvis du har mulighet for det så skal skrivebordet plasseres ved et vindu, så du har mulighet for naturlig dagslys. Hvis det ikke er mulig, så bruk lamper til å få et godt arbeidslys.

Også valget av farger kan være med på å skape et behagelig lys. Hold hjemmekontoret i behagelige farger, gjerne med et inspirerende innslag, som gjør det behagelig, men ikke kjedelig, å sitte på kontoret.

Plass til å tenke

Som sagt er godt, hvis du har mulighet til å ha hjemmekontoret på sitt eget rom, da dette gir en følelse av å gå på kontoret, samt at du har mer plass p boltre deg på.  Kanskje det er mulig å skifte arbeidsplass, evt. ha en lesekrok i et hjørne, hvis der er bruk for det.

Uansett om du har stor eller liten plass på hjemmekontoret, så er det en god ide med en oppslagstavle. Her kan du henge opp gode ideer, skape oversikt over kreative tanker, eller lage en inspirasjonsvegg til de mindre produktive dagene.

Kvalitet i utstyret

Godt utstyr er selvfølgelig nødvendig for å kunne levere kvalitet i arbeidet. Du skal ha en god data, samt at en stor skjerm er mest behagelig over tid. En velfungerende printer, som passer det behovet du har er viktig del av ethvert kontor. Du skal selvfølgelig ha blekk til printeren, du kan kjøpe blekkpatroner av høy kvalitet online, og få varene levert til hjemmekontoret. Det er en god ide å oppbygge et lager av blekk, så risikerer du ikke å gå tom på et ugunstig tidspunkt.