Blog

Sponset innhold.

Det er mange som har hørt om mobilt bredbånd, men hva er egentlig forskjellen på det og alminnelig bredbånd? Det kan være litt vanskelig å skille mellom disse to, men det er noen helt elementære forskjeller, hvor den ene har noen fordeler som den andre ikke har og omvendt. Hvis man er en person som bruker mye tid foran datamaskinen utenfor husets fire vegger, og man har derfor trenger en transportabel bredbåndsløsning, så bør man velge mobilt bredbånd.

 

Mobilt bredbånd

Mobilt bredbånd fungerer annerledes enn en alminnelig bredbåndsforbindelse. Ved mobilt bredbånd fungerer det slik at man tilslutter internettet sitt via en USB-kontakt som man plugger inn i datamaskinen. Det andre man kan gjøre, er at man kobler til en ruter som er beregnet til mobilt nettverk. Her er USB-kontakten et såkalt USB-modem, og der setter man inn et lite SIM-kort, som deretter mottar internettsignalet. SIM-kortet skaper på den måten forbindelsen til internettet, ved at det kobles til dataen via denne kontakten.

 

Hvis man ønsker mobilt bredbånd via ruteren, innsetter man også SIM-kortet i ruteren. Et alternativ kan være å anskaffe seg en ruter hvor man enkelt kan innsette USB-modemet, og altså ikke bare SIM-kortet. Dette er kanskje litt lettere for de fleste. Ruteren sørger deretter for at det er flere som kan deles om det samme mobile nettverket. Det som blant annet kjennetegner et mobilt bredbånd, er at man har et maksimalt antall GB data per måned. Antallet av GB avhenger selvfølgelig av hvilket abonnement man har. Hvis man vil ha et kjapt og ubegrenset internett, så er et alminnelig bredbånd nok den beste løsningen.

 

ADSL-bredbånd

Man kan også få alminnelig bredbånd i mange forskjellige hastigheter. En kabelbredbåndsforbindelse fungerer via en coaxial-kabel, som er det samme som leverer TV-signalet ditt. Derfor er det også mulig å få bredbånd via dem som du har tegnet TV-abonnement hos. Denne typen bredbånd er den mest alminnelige i Norge, og er derfor også den typen de aller fleste har. Om du kan få alminnelig bredbånd eller ikke, avhenger dog av hvor du bor i landet,  for det er ikke nødvendigvis slik at alle leverandørene tilbyr bredbånd akkurat der du bor. Hos Bredbåndpriser.no kan du sammenligne prisene på de forskjellige leverandørene, og se hvem som tilbyr den beste dekningen der du bor.

 

Forskjellen

Forskjellen ligger altså i om man trenger et transportabelt internett eller ikke. Det er fordeler og ulemper ved begge typer, og hvilken type du burde velge, avhenger helt av hva du skal bruke internett til.