Blog

Å vite hvordan man kan oppdage potensielle problemer og avgjøre hvor pålitelig en bruktbil er, kan bety at du slipper dyre utgifter i fremtiden. I denne artikkelen kan du lese mer om hvordan du kan unngå feil og få den beste bilen til akkurat lommeboken din.

 

Lekse innen kjøp

For å minske risikoen for å kjøpe et problematisk kjøretøy, må du identifisere modeller med god pålitelighet før du begynner kjøpet ditt. Hvis bilen du er interessert i, er kjent for å ha visse problemer, vet du at du må være spesielt oppmerksom på disse områder under inspeksjonen.

 

Inspeksjon

Uansett hvem du kjøper fra, må du alltid se over kjøretøyet grundig og om mulig ta bilen til en mekaniker for å få en fullstendig inspeksjon. Kled deg i gamle klær og gi bilen en god undersøkelse. Man kan lære mye bare ved å bruke øynene, ørene og nesen.

 

Ta med en venn som kan hjelpe deg. Gjør inspeksjonen i dagslys på en tørr dag da visse lys kan gjøre at bilen ser blank ut og gjemme defekter og feil. Bilen skal parkeres på en jevn overflate og bør ikke ha blitt kjørt minst en time før inspeksjonen.

 

Utvendig

Først av alt, må du kontrollere tilstanden på bilens kropp, ramme og tak. Se om du finner noen riper, bulker og rust. Skjeve paneler eller store hull kan indikere enten slurvete montering på fabrikken eller en dårlig reparasjon.

 

Fjæring

Gå rundt bilen for å se om bilen har et godt nivå. Stuss hvert hjørne av bilen opp og ned. Hvis støtdemperne er i god form, skal bilen bare stusse opp en gang. Den bør ikke fortsette å bevege seg opp og ned. Hvis bilen gjør det, betyr det ikke at du ikke kan kjøpe bilen, men du må fikse problemet. Dette kan enkelt gjøres med et Eibach senkesett.

 

Dekk

Dekkene kan fortelle mye. En bil med mindre enn 20.000 mil på kilometertelleren, bør nok ha sine originaldekk. Aggressive førere har en tendens til å forårsake tung slitasje på utsiden av dekkene, så sørg for å kikke på dette stedet.

 

Innvendig

Det er innsiden av bilen gjør mest forskjell og betyr mest ettersom det er der man skal tilbringe mest tid. Sørg for at alt ser rent ut og det ikke er skader på lys eller setetrekk.

 

Lukt

Når du først åpner bildøren, bør du bruke nesen din. En muggent lukt kan indikere vannlekkasje i bilen. Noen lukt, som for eksempel mugg eller røyk, kan være svært vanskelig å kvitte seg med. Finn derfor en annen bil hvis du ikke liker hva du lukter.

 

Seter

Prøv alle setene, selv om du ikke planlegger å sitte på baksiden. Polstringen bør ikke være intakt og ikke ha slitasje, spesielt i en bil med få mil. Prøv alle setejusteringer for å sikre at de fungerer ordentlig og at du kan finne en god kjøreposisjon.