Blog

Annonse

Investering for private er i vinden som aldri før, og nesten alt foregår på nettet. Særlig aksjer er et yndet investeringsobjekt for mange private investorer. Det er lett å investere smart på nettet hvis man vet hva man skal gjøre. Heldigvis finnes det brukervennlige handelsplattformer online, som selv nybegynnere kan få god nytte av. Her kan du lese mer om investering på nettet og populære online handelsplattformer for aksjeinvestering.

Hvordan fungerer aksjeinvestering online?

Det er faktisk ikke spesielt komplisert å investere i aksjer online hvis du har det riktige verktøyet. Et godt sted å starte, er faktisk med en god og brukervennlig online investeringsplattform. Finn en god plattform som gir det mulighet for å lage en bred portefølje av aksjer og som ikke er dyr å bruke i form av gebyrer og årsavgifter.

Mange banker tilbyr i dag at man kan investere i aksjer gjennom nettbanken og opprette det man kaller en aksjesparekonto, så du også kan få utbytte av skattefordeler knyttet til aksjeinvestering. Det er viktig å merke seg at det generelt sett er dyrere å investere i aksjer gjennom banken din, enn gjennom mange andre online handelsplattformer for aksjeinvestering. Formålet med å investere er å sitte igjen med best mulig avkastning, og da nytter det ikke noe hvis man kaster bort unødvendig mye penger på gebyrer i banken.

Derfor er online handelsplattformer som for eksempel eToro og Nordnet blitt uhyre populære i Norge. Dette er plattformer som gir mulighet for smarte aksjeinvesteringer både i Norge, Norden og utlandet. Med eToro kan du også investere i for eksempel ettertraktede amerikanske aksjer.  Her kan du lese mer om hvordan du skal velge den riktige handelsplattformen for deg og få gode tips til investering. Å sette seg inn i hvordan aksjemarkedet fungerer og få tips til gode strategier og aksjer er et godt utgangspunkt for deg som gjerne vil begynne å investere. Det er også lurt å holde seg oppdatert konstant, selv om man er mer dreven som privatinvestor, siden regler innenfor aksjehandel og skatt endrer seg forholdsvis ofte.

Lag en god strategi

Når man investerer i aksjer, uansett om det er online på en handelsplattform eller gjennom en megler, så er det alfa og omega å finne en god strategi som du kan overholde. Noen suksessfulle privatinvestorer klarer til og med å gjøre gode investeringer i krisetider fordi de har en strategi som legger til rette for det. Tenk først og fremst på om du vil være en aktiv eller passiv investor når du skal begynne å investere i aksjer. En aktiv investor spekulerer i markedet og gjør mange handler, mens en passiv investor tenker gjerne mer langsiktig i forhold til investeringer. Da er det ikke meningen at investeringen nødvendigvis gir avkastning med en gang, men kan ligge over flere år og vokse.

Uansett hvilken strategi du velger så er det rikelig med muligheter for å investere smart i aksjer online. Med en god og brukervennlig aksjeplattform og en blogg som kan gi deg verdifulle investeringstips i lomma, så er du godt rustet til å begynne å investere i aksjer, selv som nybegynner.