Blog

Sponsert.

Julegensere har blitt en trend som har tatt helt av siden 2000-tallet. Men hvorfor det egentlig? Mange har en veldig formell og pyntet stil rundt juletider. Menn går gjerne i dress, og damene går ofte i kjole. En julegenser blir da det motsatte av denne formelle, pyntede stilen.

I det siste har dette blitt tatt enda lengre med trenden ugly christmas sweater. Før i tiden ble ikke disse genserne laget med formålet om å være stygge. De ble gjerne sett på som fine klær, men vår oppfattelse av hva som er pent og stygt forandrer seg alltid. Det som før var fint, trenger ikke nødvendigvis å være fint nå til dags. Det var hvordan julegenseren ble til, men hvorfor er den blitt så populær? Det er det ingen som vet, men julegenseren har kommet for å bli, det er det ingen tvil om! Den har til og med fått sin helt egen dag: «National Ugly Christmas Sweater Day».

Julegenser-dagen er en fest!

Julegenser-dagen feires hvert eneste år på den tredje fredagen i desember. Men hvordan markeres denne dagen egentlig? Enkelt! Alle må gå med en stygg julegenser hele dagen, uansett hva som skjer. Her kan du ikke jukse, julegenseren skal være på når du er på jobb, på vei til og fra jobb, og hjemme. Hvis du skal ut senere på kvelden må du også ha den på. Hvis du jukser har du ikke feiret julegenser-dagen riktig. Dessverre er ikke denne dagen spesielt godt kjent i Norge, så hvis du har lyst til å se mer av dette må du være flink å spre ordet. Fortell venner og familie om hva som skjer denne dagen. Alt som trengs er en julegenser, helst en stygg en, så her kan alle ta del i feiringen!

Guide til å kjøpe en stygg julegenser

Så hva er viktig å tenke på hvis du skal få tak i en virkelig stygg julegenser? Det første er farger. Genseren bør være rød eller grønn siden dette minner om julen og juletrær, men om du vil ha en annen farge er det helt greit. Det viktigste er at fargen skiller seg ut fra de ellers formelle fargene man finner på dresser og kjoler som de fleste andre går med. Noe annet som er absolutt nødvendig på en stygg julegenser er at den har et motiv som minner om julen. Det kan for eksempel være et juletre, et reinsdyr, julenissen eller stjerner. Her er det viktig å huske at jo mer overdrevent motivet blir, jo styggere blir julegenseren. Hvis du er villig til å lage din egen julegenser kan du ta det enda lengre og overdrive enda mer. For eksempel kan du få lys på genseren din. Et blinkende lys rundt motivet ditt kan hjelpe å fremheve det enda mer. Dette er enkelt å lage. Du trenger bare å lime en LED lys-lenke på julegenseren din og koble den til et batteri du kan skjule inni genseren. Hvis det blir for mye for deg kan du heller finne juletrepynt og feste det til genseren din i stedet for juletreet.