Blog

De fleste nordmenn handler på nett. Enten det er ved hjelp av computeren, nettbrettet eller mobilen, så er nettet et populært sted å handle. Hovedårsaken er enkel; det er mer lettvint. Med mobilen i hånden, kan man enkelt sveipe seg frem til enestående tilbud, sammenligne priser, og finne den ene tingen du har lett etter i byen i årevis, men ikke kunne finne i noen butikker. For mange nordmenn som bor i mindre bebodde områder, er det som om storbyen har kommet til dem. Hvis du ikke finner det du vil ha på nettet, finner du det heller ikke i New York…

 

Enkelt og sikkert 

Det viser seg, at det ikke er noen forskjell på menn og kvinner, når det kommer til hvor ofte vi handler på nettet. Forskjellen ligger i, at menn har en tendens til å kjøpe dyrere varer, og da spesielt elektronikk. Kvinnene derimot handler mer innenfor mote, sport og fritid. Men felles for begge kjønn, er at vi setter stor pris på å kunne handle hjemmefra på en enkel og sikker måte. Mobilen er vårt fremste redskap når det kommer til netthandel. Nettbutikkene har utviklet hjemmesider og app’er spesialdesignet for netthandel, og betalingsmetodene har blitt sikre og enkle. Dermed kan man enkelt og sikkert bestille sin neste ferie på bussen, eller kjøpe nye motorsykkeldekk fra sofaen.

 

Alt til bilen på nettet 

Nettopp kjøp av bildeler blir mer og mer populært på nettet. Som alle seriøse aktører på nettet, har også denne bransjen tilpasset seg kundenes behov. Skal du ha nye dekk til bilen, er det som oftest nok å taste inn bilmodellen eller  skiltnummeret ditt på forhandlerens hjemmeside, så får du opp forskjellige dekktyper som passer til nettopp bilen din. Man behøver ikke lenger å dra ned på verkstedet for å kjøpe de riktige sommerdekkene. Og som oftest kan du få levert dekkene hjem til deg. Eller på hytta, hvis du vil! Alle mulige bildeler og reservedeler er nå tilgjengelige, og aldri lengre vekk enn et par tastetrykk.

 

Ekspertise også på nettet 

Det er mye snakk om det kontantløse samfunn. Færre og færre sedler er i omløp, og mer og mer penger blir overført elektronisk. Snart har man ikke penger i lommen lenger. Alt kan overføres ved hjelp av mobiltelefonen. Ekspertene tror ikke at sedler og mynter forsvinner de nærmeste år, men det er ingen tvil om at kontanter ikke lenger er den gjengse betalingsformen for de fleste nordmenn. Men så lenge man ikke lenger behøver å gå ned på butikken for å handle det man skal ha, så er det vel den naturlige veien det går. For forbrukeren er det ingen tvil om, at muligeten for netthandel har gjort det lettere å finne det man skal ha. Din lokale mekaniker har kanskje blitt overflødig for å gi et godt tilbud på dekk, sommerdekk eller andre bildeler. Men det er fortsatt mekanikeren og de andre folkene tilknyttet verkstedet som gir deg de beste tilbudene. Selv om de er på nettet. For uten  bilmekanikere, ingen viten om bil. Også på nettet.