Blog

Annons:

For mange av oss vil 2020 være et av de årene vi helst vil glemme. Midt i økonomiske problemer og den pågående pandemien, virker det å bekymre seg for datasikkerhet og holde enhetene våre beskyttet mindre viktig. Men dessverre øker trusselnivået og blir langt mer sofistikert for hvert år som går.

Ifølge Security Boulevard gikk mer enn 3,5 milliarder US$ tapt til datakriminalitet i 2019, og den oppadgående trenden vil fortsette i 2020. Å sørge for at enhetene dine er beskyttet og at dataene dine er trygge er et spørsmål om å bruke de riktige verktøyene. Her vil vi gå gjennom noen av de truslene du må være bevisst på og datasikkerhetsløsningene for disse.

De største datasikkerhetstruslene i 2020

  • IoT-sikkerhet: Tingenes internett-teknologi gjør både kontor- og hjemmelivet enklere med smarte integrerte løsninger som er veldig bekvemmelige. Men denne bekvemmeligheten kommer med en kostnad. Når flere enheter deler et nettverk og kommuniserer, skaper det en større sårbarhet som hackere kan utnytte, og flere potensielle tilgangspunkter.
  • Passordproblemer: Til tross for flere advarsler i løpet av årene, bruker brukere fremdeles passord som er for enkle å knekke, eller bruker det samme passordet for flere kontoer. Dårlig digital hygiene er en ledende årsak til datakriminalitet mot enkeltbrukere.
  • Skadevare: Skadelig programvare er en pågående trussel og datakriminelle responderer på nye teknologier ved å produsere adaptiv skadevare som raskt omgår eksisterende datasikkerhetsløsninger. I tillegg blir «drive-by malware» mer vanlig.
  • Phishing: Angrep via sosial manipulasjon forblir en ledende trussel. Kriminelle kapitaliserer på verdenshendelser for å manipulere brukere, og gjør phishing særlig problematisk i 2020.
  • Utpressingvare: En større trussel mot bedrifter enn enkeltbrukere, utpressingvarekostnadene var rundt 7,5 milliarder US$ i 2019, og tallet vil sannsynligvis øke i år.
  • Cloud jacking: Etter som bruken av skylagring og -databehandling øker i 2020, øker også den tilknyttede risikoen. Hackere bruker cloud jacking (skykapring) for å få tilgang til eller endre sensitive data.

Tre datasikkerhetsverktøy du trenger

  • VPN-beskyttelse: Last ned en VPN-app for å beskytte enhetene dine mot et bredt spekter av trusler, inkludert de som er forbundet med IoT-nettverk. Et VPN, eller virtuelt privat nettverk, gjør som navnet antyder, og skaper et privat nettlesingsnettverk. I prosessen krypterer det alle data under overføring, og skjermer dem dermed mot alle nysgjerrige blikk. Ett VPN-abonnement vil dekke flere enheter, eller du kan installere et VPN på ruteren din for å beskytte hele nettverket ditt.
  • Antivirus og antiskadevare: For å holde enhetene dine beskyttet i 2020, trenger du både antivirus og antiskadevare på enhetene dine. Det første responderer bra mot eldre trojaner-trusler, mens det første er bedre tilpasset moderne skadelige programmer. Et godt antiskadevareprogram på datamaskinen og den håndholdte enheten din, beskytter deg mot phishing-angrep ved å oppdage eventuelle mistenkelige lenker.
  • Passordhåndteringsprogram: Unngå fallgruvene ved dårlig digitalhygiene ved å installere og bruke et godt passordhåndteringsprogram. Disse programmene plasserer alle kontoinnloggingsdetaljene dine i et sikkert hvelv og hjelper deg med å komme opp med sikre passord så du ikke vil trenge å gjenbruke passord på tvers av kontoer. Som en ekstra bonus, er hovedpassordet det eneste passordet du trenger å huske.

Ikke overse sikkerheten til dingsene dine. Vi håper disse veiledningene vil hjelpe deg med å holde enhetene dine beskyttet i 2020.