Blog

Annonse

De fleste vet at det finnes forskjellig innhold på strømmetjenester i forskjellige land. Det er for eksempel ikke det samme som er tilgjengelig på Netflix i Norge og USA. Det mange derimot ikke vet, er at man faktisk kan se innhold på strømmetjenester fra andre land ved å bruke et enkelt triks.

Kan jeg se Netflix i andre land?

Det korte svaret er ja og du kan lese mer om hvordan her. Det er altså ikke noen hemmelighet at tilbudet på mange strømmetjenester ser helt annerledes ut i andre land. Spesielt Netflix er en strømmetjeneste som kan tilby langt mer innhold i for eksempel USA. Dette beror i stor grad på at strømmetjenestene kjøper filmer og serier med rettigheter som utelukkende gjelder i bestemte land. Derfor kan du ikke se for eksempel britisk Netflix i Norge, fordi når du går inn på Netflix fra en datamaskin i Norge, har du en norsk IP-adresse og kobler til en norsk server, hvilket gjør at Netflix vet hvor du befinner deg.

Hvordan kan jeg se amerikansk Netflix?

Det aller mest attraktive for de fleste som vil se strømmetjenester fra andre land er amerikansk Netflix. Det har vært litt vanskelig å se amerikansk Netflix de siste årene fordi Netflix (og andre strømmetjenester) prøver å bekjempe tjenester som gjør at man kan se innhold fra andre land. Det betyr derimot ikke at det er ulovlig. Det er faktisk helt lovlig å se utenlandsk Netflix og andre strømmetjenester i Norge, og det er derfor ikke sånn at du trenger å være redd for å lure tjenester for å kunne se utenlandske strømmetjenester, som for eksempel amerikansk Netflix i Norge. Hvis du også vil utvide underholdningstilbudet, kan du se amerikansk Netflix her.

For å kunne se amerikansk Netflix i Norge skal du ha en VPN. En VPN er et verktøy som hjelper deg med å få tilgang til innhold som er geoblokkert, men det kan også være mange andre fordeler ved å ha en VPN. Det finnes både gratistjenester og VPN som man skal betale for, og hvilken du skal velge kommer an på hva du skal bruke den til. Det kan virke som en irriterende utgift for å betale mer for en strømmetjeneste man allerede har betalt for, for å få tilgang til mer innhold, men det er noe du må ta med i overveielsen om tilgang til utvidet innhold er verdt de ekstra 20-50 kr i måneden.

Hva er en VPN?

En VPN står for et Virtual Private Network. En VPN gir deg mer privatliv på nettet, mer sikkerhet hvis du ikke vil overvåkes og muligheten for å komme utenom geoblokkering. En VPN kan også brukes på alle enheter og det kan være veldig praktisk hvis du også gjerne vil ha adgang til geoblokkert innhold fra telefon eller nettbrett. Det er mange ting du kan bruke en VPN til, men selv om du godt kan se amerikansk Netflix uten dårlig samvittighet, er det viktig å huske at det ikke er lovlig å bruke VPN til ulovlig virksomhet.