Blog

Har du problemer med tilkoblingen til din WiFi? Eller med overføringshastigheten? Det er du ikke alene om. Signalet fra ruteren kan bli forstyrret eller svekket av en rekke ulike ting. Men heldigvis er det flere ting du kan gjøre hvis det trådløse nettverket ditt ikke fungerer så bra som du drømmer om.

Et trådløst nettverk som ikke fungerer, er roten til alt ondt. Ihvertfall nesten. Det skal helst bare fungere over hele huset. Det er utrolig frustrerende, hvis du for eksempel ikke får tilkobling når du bruker PCen eller nettbrettet i sofaen, i sengen eller på toalettet, men ikke har problemer når du er i nærheten av ruteren eller tilgangspunktet.

Så om du er lei av dette, hvordan kan du få en bedre tilkobling til din WIFI? Vi har satt sammen noen enkle løsninger. Med dem kan du forbedre tilkoblingen uten å være en IT-ekspert.

 

Hvordan sikrer jeg den beste tilkoblingen til nettverket mitt?

For å skape optimal forbindelse til WIFI-nettverket ditt må du først og fremst være klar over to ting:

  • Jo nærmere du er til ruteren din, dess bedre dekning
  • Dess færre hindringer som for eksempel møbler, vegger og annen elektronikk, jo bedre dekning får du.

 

Gi ruteren din en sentral plassering.

Avstanden til ruteren din bestemmer hvor god forbindelsen din er. Det er ofte problemer i rom hvor du er veldig langt fra ruteren.

Hvis ruteren din er plassert i enden av huset, men du oftest bruker den trådløse forbindelsen i den andre enden, så vil du lettere kunne oppleve dårligere dekning på grunn av avstanden mellom enheten og ruteren.

Det er derfor svært viktig at du plasserer ruteren så sentralt i hjemmet som mulig. På denne måten unngår du problemet, fordi det er samme avstand til ruteren, uansett hvor du er i huset.

 

Unngå hindringer på best mulig måte

Signalet fra det trådløse nettverket er også avhengig av mengden og type hindringer. Hvis signalet må gå gjennom mange vegger, eller det er mange store møbler mellom deg og ruteren, så vil tilkoblingen bli svekket.

Du bør derfor alltid:

  • Plassere ruteren så høyt som mulig, slik at det er færre ting som kan komme i veien.
  • Unngå å legge ruteren inne i et skap, en kommode eller lignende.
  • Flytte store møbler og annet som står mellom ruteren og der tilkoblingen er dårlig.
  • Unngå annen elektronikk i nærheten av ruteren.

Elektronikk er en av de største syndebukkene når det gjelder kvaliteten på signalet. Andre enheter som også avgir radiosignaler kan svekke forbindelsen vesentlig. Det kan for eksempel. være Bluetooth-høyttalere og trådløse telefoner. Men kanskje mer overraskende, kan det kan også være mikrobølgeovnen din eller en halogenlampe.

Du kan lese flere tips for å forbedre din WIFI her.

 

Hvordan forsterker jeg WIFI-signalet mitt?

Løste det WIFI-problemene dine? Hvis ja, så er det veldig bra, for da kan du nyte nettopplevelsen din uten avbrudd.

Men hvis problemet ikke ble løst, så er det fortsatt hjelp å hente. Du må forsterke signalet på WIFI-nettverket ditt, og til det trenger du en WIFI-forsterker.

 

Hva er en WIFI-forsterker?

En WIFI-forsterker- eller WIFI extender, som den også kalles, er en liten boks som du kan plassere i hjemmet ditt. Som navnet tilsier, forsterker boksen det eksisterende trådløse signalet, slik at det kan rekke lenger.

Boksen plasseres et sted i huset, hvor det er fortsatt er godt signal fra eksisterende WIFI, og den kobles lett til ruteren din gjennom det trådløse nettverket. Nå kan nettverket ditt strekke seg lenger enn det kunne før.

 

Hvilken WIFI-forsterker bør jeg velge?

Det er et bredt spekter av WIFI extender-enheter på markedet. De er tilgjengelige i forskjellige prisklasser og med ulike funksjoner. Hvilken modell som passer best for deg avhenger av en rekke faktorer, slik som:

  • Hvor langt skal nettverket ditt rekke?
  • Hvor mange hindringer er det?
  • Hvor mye hastighet trenger du på din WIFI?
  • Trenger du i tillegg å koble utstyr til enheten med kabelen, for eksempel en nettverksskriver eller en nettverksharddisk?

Det kan virke forvirrende å måtte velge den typen WIFI-forsterker som er riktig for å dekke dine behov. Men du vil finne en grundig sammenligning av WIFI-forsterkere på Forbrukerliv.no.

Her kan du se resultatet av en rekke tester for ulike produkter på markedet. Det gir deg en god oversikt over hva du får i de ulike prisklassene og hvilket utstyr du trenger, når du skal løse problemer med det trådløse nettverket ditt hjemme.