Blog

Sommeren er endelig her, og du har kanskje merket at energinivået er litt lavere enn vanlig. Mange av oss har sikkert vurdert å innføre siesta på jobb, eller i det minste hoppe over lunsjen for å ta en forfriskende dukkert i sjøen.  

Enten du trives best i skyggen, sjøen eller sola - her har vi samlet sommerens topp 6 mobilspill som du kan koble av og kose deg med. Uansett om du liker fartsfylte spill, hjernetrim eller mobilspill som får deg opp av stolen og ut på tur, finnes det et spill for deg på lista. God sommer!

 1. Pokémon Go

Fire år har gått siden det revolusjonerende spillet Pokémon Go tok verden med storm, og dette populære spillet er fortsatt en favoritt hos mange. Ved hjelp av et innebygd GPS-system kan man se kjente gater gjennom nye øyne - den magiske verden fra Pokémon-serien hvor små monstre dukker opp langs veien.  

Siden lanseringen har spillet blitt oppgradert med flere nye generasjoner Pokémons. Du kan lage vennelister, bytte Pokémons, slåss med dine sterkeste Pokémons i Gymmene rundt om i byen, eller gå sammen i flerspillerfunksjonen for å fange de største Pokémons.  

Takket være jevnlige oppdateringer er Pokémon Go fortsatt like aktuelt og underholdende. Kanskje på tide å dra frem appen igjen?

 1. Exploding Kittens

Du har sikkert vært borti Exploding Kittens fra The Oatmeal? Kortspillet som startet som en Kickstarter i 2015, som nådde målet sitt på 10 000 dollar på bare åtte minutter og som tok verden med storm - bokstavelig talt. Ifølge Matthew Inman, mannen bak The Oatmeal, er dette spillet for “people who are into kittens and explosions and laser beams and sometimes goats.” 

Det tok ikke lang tid før dette fullstendig vanvittige spillet fant veien til mobile plattformer. I januar 2016 ble en flerspillerversjon sluppet for iOS-brukere, og i april 2016 ble spillet også tilgjengelig på Android. Mobilspillet har nye kort og regler som ikke finnes i det originale spillet, og flerspillermodus kan spilles på tvers av iOS og Android-plattformer.  

Ikke let etter logikk eller orden - her gjelder det å slippe galskapen løs. Noen av kortene du finner i mobilspillet er: 

 • Slap: Dette ligner på Attack-kortet fra det fysiske brettspillet. Spilleren som trekker kortet kan få en annen spiller til å spille sin tur, pluss en til. 
 • Reverse: Runden blir snudd og spilleren slipper å dra et kort. 
 • Draw from the Bottom: Spilleren drar et kort fra bunnen av bunken, og avslutter runden sin umiddelbart. 
 • Blind: gjør om alle andre spilleres kort til katterumper (utvidelsespakke).
 1. Backpacker

Ble det ingen reise på deg i sommer? Ikke fortvil - med spillet Backpacker kan du erobre verden hjemmefra, fra din egen stue. Backpacker er et reisespill med kunnskapsspørsmål, inspirert av det populære PC-spillet med samme navn som opprinnelig ble gitt ut i 1995.  

I Backpacker kan du sette allmennkunnskapene dine på prøve, en by av gangen. Mens du reiser gjennom verden kan du samle suvenirer, stemple passet, motta hemmelige belønninger og spille minispill. Appen er tilgjengelig på både iOS og Android og passer for spillere i alle aldre. 

 1. Dreams

Dreams er appen for deg som vil gjøre sparingen til et spill du kan vinne. Det beste man kan gjøre for økonomien sin er å bli kvitt dyr gjeld som kredittkort og forbrukslån, og denne appen kan brukes til å betale ned lånet raskere. Appen ble kåret til best i test av TV2 hjelper deg, som kalte appen kreativ, annerledes og “gjør det gøy å spare”.  

Appen gjør sparing til et spill, slik at du kan bruke konkurranseinstinktet ditt til å spare mer penger. Pengene du investerer i appen oppbevares trygt hos Storebrand med 0,2% rente. Du kan når som helst ta ut alle pengene du har klart å spare. 

 1. Football Strike

Savner du fotball-VM? Da vil du sikkert like å spille Football Strike. Fotball er verdens mest populære sport, og det finnes selvfølgelig en mengde fotballspill å velge mellom. Football Strike ble lansert i 2017, og er et av fotballspillene med flest nedlastinger akkurat nå. Dette er et live spill hvor du kan møte andre spillere fra hele verden.  

Prøv deg som målvakt eller angriper, og treff blink med et sveip av fingeren. Lås opp nye drakter i farger som representerer laget ditt, og reis rundt i verden for å spille på ulike arenaer.  

 1. HQ Trivia

HQ Trivia er et live quiz-spill som først og fremst retter seg mot det nordamerikanske markedet, men det er også åpent for spillere fra resten av verden. Spillet styres av en ekte gameshow-vert, og du konkurrerer mot alle de andre spillerne om å svare riktig på 12 spørsmål. Jo lenger du klarer deg, jo vanskeligere blir spørsmålene.  

På søndager, høytidsdager og ved andre spesielle anledninger tas HQ Trivia til et helt nytt nivå. Det har blitt delt ut spesielle premier som sko fra Nike Air Max, og premiepotten har vært så høy som $400.000. I spesialutgaven “1 Winner Takes All” fortsetter spørsmålene å komme helt til det bare står igjen en vinner. 

 1. Geocaching

Akkurat som med Pokémon Go, krever Geocaching at du faktisk beveger på deg. Ved hjelp av mobilen og GPS kan spillere gjemme og lete etter små bokser kalt Geocacher eller cacher. Geocaching kan på mange måter derfor minne om en moderne versjon av orientering.  

Hver cach inneholder en loggbok som du signerer med navn og kode for å bekrefte at du har funnet cachen. I tillegg inneholder boksen ofte en liten gave. Denne kan du fritt ta med deg - i bytte mot en ny liten gave til neste person som finner samme cach.  

Det som gjør Geocaching så unikt er at det er gjemt cacher over hele verden - også på kulturelle steder og spektakulære lokasjoner. Geocaching fungerer derfor like godt for deg som ønsker en litt utradisjonell gåtur med familien, eller deg som har som mål å krysse av flere spennende Geocach-destinasjoner. Hvorfor ikke bruke sommeren på å lete frem alle cacher i nærområdet ditt? 

 Eks. nominell rente fra 6,39 % til 21,95 %. Effektiv rente fra 6,81 % til 24,4 %. Eff. rente 13,2 %, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, totalt: 262.573.