Blog

Vi er på vei mot det pengeløse samfunn, sier ekspertene. Om vi noensinne blir fullstendig pengeløse, skal her være usagt. Men det er i hvert fall ingen tvil om at vi for det meste handler elektronisk. Og betaling gjennom vår venn mobiltelefonen, er vår mest yndede betalingsmetode. Smarttelefonene har nå blitt så smarte, at vi ikke kan unnvære dem. De store teknologiske fremskrittene innenfor telefonutviklingen de siste årene, har gjort sitt til at betalingen over nettet har blitt både enkelt og sikkert. Nå har vi nesten alle sammen både nettbank og Vipps på mobilen. Og selv om datamaskinene fortsatt blir brukt til å handle med, er det mobilen som foretrekkes. Den er jo alltid i nærheten, uansett hvor man befinner seg. Du kan likeså gjerne bestille nye sandaler mens du ligger i parken, som å vente til du kommer hjem til computeren.

 

Hva handler vi?

 

Vi handler alt på nettet. Hvis det finnes en bransje, har det helt sikkert blitt foretatt en handel på nettet innenfor den. Men det er helt klart én bransje vi handler mest innenfor; reiselivsbransjen. Vi kjøper reiser som aldri før, og det foregår selvfølgelig på nettet. Det er jo nesten vanskelig å finne en annen måte å gjøre det på. Mange ganger er det også den eneste muligheten som finnes. Ellers handler vi mye innenfor sport og fritid, mote og elektronikk. Kvinner handler mest innenfor sport, fritid og mote, mens menn fokuserer mest på elektronikk. Det er også mennene som handler for mest penger. Felles for begge kjønn er (utover at de handler like ofte) at de som regel er unge og velutdannede. De er mer fortrolige med teknologien, og har en mer hverdagslige omgang med smarttelefonene, enn den eldre generasjonen. At de er velutdannede, betyr gjerne også at de er mer bemidlede enn de som ikke har en utdannelse.

 

Bilbransjen godt representert

 

Foruten luksusvarer, handler vi selvfølgelig også til hverdagsbruk på nettet. Her ser vi en sterk økning i kjøp av bilpleieprodukter og bildeler – da spesielt dekk og felger. Som alle seriøse aktører på nettet, har også bilbransjen fulgt med i timen. Forhandlere innenfor bildeler har vært gode til å imøtekomme kundenes behov og krav om godt utvalg, gode priser og ikke minst brukervennlige hjemmesider. Hvis platformen på hjemmesiden er uoversiktlig, klikker kunden seg kjapt videre, og handler et annet sted. Eller kanskje dropper hele handelen, og drar på verkstedet i stedenfor. Men det behøver man altså ikke å gjøre lengre. Hjemmesidene har blitt så enkle å navigere i, og bestillingen av nye vinterdekk kan nærmest ikke gjøres enklere. Du skal bare finne fram skiltnummeret ditt, taste det inn, og dermed får du frem et utvalg av dekk med de dimensjonene som passer til bilen din. Og hvis du ikke husker skiltnummeret ditt, kan du bare taste inn bilmodellen i stedenfor. Utvalget har blitt rikere og tilbudene bedre, enn da dekk var noe du var nødt til å dra ned på verkstedet for å kjøpe. Du behøver faktisk ikke dra på verkstedet for å hente dekkene heller, siden de fleste forhandlerne opererer med gratis frakt hjem til deg. Så finn fram mobilen, og gjør bilen din glad. Kjøp dekk på nett!