Program » Multimedia » Bildebehandling

Picasa last ned
5 0 2617  

Last ned Picasa på norsk her. Det er et gratis bildebehandlingsprogram, en nettbasert lagring- og delingstjeneste for digitale bilder fra Google samlet i étt. Finn også Mac-versjonen her.

Du kan med dette programmet installert se frem mot de nyeste teknologiene vedrørende bilderedigering.

Da Google er produsenten bak Picasa, så er det selvfølgelig også direkte adgang til deling av bilder og videoer gjennom Google Plus. Du velger selv, hvem som skal ha adgang til hvilke bilder, hvis du da ønsker å dele noe som helst. Skulle du ønske å dele bilder med venner og bekjente, som ikke er en del av Google Plus, så er Google også store nok til, at dette også er mulig direkte i programmet. Er du en av de mange, som faktisk har en Google Plus konto, så kan du laste opp og dele dine "Name Tags" på Google Plus. 

Men tilbake til redigeringsfunktionerne i Picasa, som hos mange brukere står høyt i kurs. Som noe nytt kan du i denne versjonen nyte en overflod av redigeringseffekter, slik som Vignett, Duo-Tone, borders med mere til. Du kan nå også redigere to bilder side om side, eller f.eks. sammenligne redigerte versjoner av bilder med originaler – altså side om side. Dette høres kanskje enkelt ut, men det er en fantastisk nyttig funksjon. Picasa skaper også lett et riktig godt overblikk over store mengder av bilder, og så kan Picasa lese Raw-filer fra stort sett alle slags digitale (speilrefleks)kameraer.

Andre spennende nyheter i denne versjonen er en filterfunksjon som gjør det mulig for deg å vise bilder kun markeret med stjerner, bilder kun med ansikter på, samt kun de bildene som du har lastet opp. "Collage"-funksjonen er også blitt forbedret. Nå kan du justere rammenes bredde, omarrangere bildene, samt rotere utvalgte bilder. Det og en del andre små men gode forbedringer finner du i denne versjonen av freeware-programmet Picasa.

Få Picasa på norsk: 1. Åpne Picasa. 2. Klikk på "Tools"-menyen. 3. Velg "Options". 4. Klikk på "General". 5. Velg "norsk". 6. Klikk på "OK". 7. Velg "Ja" i det spørsmålet som kommer kommer. 8. Lukk og åpne Picasa på nytt for å endringen til norsk skal trå i kraft.

Ønsker du Picasa til Linux kan den hentes her: Picasa 3 til Linux

Download Picasa 3.9.138.151

Program info
Type:
Freeware

Produsent:
Google, Inc.

Lagt til:
09-05-2017

End User License Agreement (EULA)
Plattform:
Windows XP, Vista, 7 & 8

Størrelse:
157 Mb

Sist oppdatert:
09-05-2017
0