FAQ

 

FAQ - Ofte stilte spørsmål

Vi får jevnlig forskjellige spørsmål fra brukerne våre. En del spørsmål går ofte igjen, og dem har vi valgt å legge ut her.

Q: Jeg har funnet et spill jeg vil laste ned, men ingen nedlastingslenke?

A: Vi har noen få anmeldelser av gamle spill som ikke er mulige å laste ned. I stedet for den vanlige nedlastingslenken finner du der teksten "Anmeldelse". Grunnen til at spillet ikke kan lastes ned, er at det enda ikke er frigitt som abandonware av produsenten. Så snart dette skjer, vil du kunne laste ned spillet her på DLC.

Q: Jeg har lastet ned et spill, men det virker ikke?

A: Sannsynligvis har du lastet ned et spill av typen abandonware. Det betyr at spillet er så gammelt at produsenten har frigitt det. Dessuten betyr det at datamaskinen din sannsynligvis er for ny til å kunne kjøre spillet. Det finnes heldigvis en løsning på dette, og den heter Dosbox. Dosbox er et program som får datamaskinen din til å tro at den er eldre enn den er - men kun mens du spiller. Du kan laste ned Dosbox her og les vår guide til Dosbox her.

Q: Jeg har mistet et program, spill eller en registreringsnøkkel som jeg har kjøpt på downloadcentral.no - hva skal jeg gjøre?

A: Hvis du har lastet ned er program på downloadcentral.no og senere kjøpt det, er det produsenten som har solgt det til deg. Vi selger nemlig ikke programmer og spil på downloadcentral.no. I stedet tilbyr vi anmeldelser, hoster filer og lenker til bl.a. stedet hvor du kan kjøpe de nevnte filene. Det er likevel som regel aldri et problem å få kjøpt et program, spill eller en registreringsnøkkel igjen dersom du har mistet det. Du trenger bare å kontakte produsenten. Du finner lenke til produsenten under anmeldelsen av det oppgitte programmet eller spillet. Får du problemer med produsenten hjelper vi deg gjerne så godt vi kan.

Q: Det skjer ikke noe når jeg trykker Last ned

A: I enkelte nettlesere må du godkjenne at du virkelig ønsker å laste ned den aktuelle filen før den kan lastes ned. Funksjonen er laget for å sikre brukere mot nedlasting av uønskede programmer. Funksjonen viser seg oftest ved at en gul linje popper fram øverst i nettleseren. Den skal du klikke på og godkjenne at du ønsker å laste ned.

Q: Er det lovlig å laste ned filer fra downloadcentral.no?

A: Download Central.no tilbyr kun lovlige filer. Du kan dermed trygt laste ned alt du finner her på siden uten å komme på kant med loven.

Q: Er det trygt å laste ned filer fra downloadcentral.no?

A: Vi har skannet alle filene du kan hente på downloadcentral.no med Norton 360, så du behøver ikke å være redd for at det er virus i filer du henter herfra. Vi anbefaler likevel at du sikrer din egen datamaskin gratis. Les hvordan ved å klikke her.

Q: Jeg får advarsler om virus i en fil hentet fra downloadcentral.no!

A: Det er med meget stor sannsynlighet snakk om en såkalt false-positive. Det betyr at antivirusprogrammet ditt tror at det er snakk om et virus el.l. men at det i virkeligheten bare er et harmløst program. Spesielt gratis antivirusprogrammer gir ofte false-positive varsler for å få deg til å kjøpe den fulle versjonen av programmet.