Artikler » Alle de viktigste nyhetene fra Apple Event 2021 (oktober)

Alle de viktigste nyhetene fra Apple Event 2021 (oktober)

Alle de viktigste nyhetene fra Apple Event 2021 (oktober) last ned

Apple er verdenskjent for sine begivenhetsrike «Events», hvor de avslører kommende produkter, oppdateringer og nyheter. Disse arrangementene holdes vanligvis to ganger i året; i år med et arrangement i september og oktober. Begivenhetene finner sted inne i Apples imponerende sirkulære base i Cupertino, California, og presenteres av Tim Cook.

Merk: Hvis du bruker ASL for å få tilgang til informasjon, kan du se den opprinnelige begivenheten med en tilkoblet ASL-ekspert ved siden av, her .

Nye AirPods - billigere mellomvare med bedre lyd

AirPods har lenge vært noen av lydindustriens mest solgte og brukte in-ear-hodetelefoner. Så langt har Apple hatt to varianter på markedet i 2021; den dyre AirPods Pro-modellen og den billigere AirPods generasjon 2.

Forskjellen mellom de to finnes i muligheten for å bruke Spatial Audio i pro-versjonen, men ikke de originale AirPods. I tillegg ender pro-versjonen inne i øret med små tilpassede ørepropper som går inn i øret, hvor de vanlige AirPods henger i øret uten å gå inn i øregangen.

Forskjeller mellom de forskjellige AirPods

Skrittet mellom AirPods og Pro har alltid vært bra; både med tanke på hva du fikk med hvordan designet så ut (de vanlige er avlange, hvor pro-versjonen er kort og stump), hvordan lyden høres og prisen. Men i dette tilfellet har det vært fokus på at flere brukere skal dra nytte av Apple-produkter; derfor har de valgt å lage en modell, som ligger mellom de to variantene, i alle de nevnte kategoriene.

Den nye 3. generasjonen AirPods kan kjøpes fra 26. oktober 2021 og ligner veldig på pro-versjonen, men uten de små brystvortene som går inn i øret. 3. generasjon koster 1550 kroner, mot 2. generasjon 1129 DKK og pro-versjonen 2222 DKK.

Likheter mellom AirPods 3 og AirPods Pro

I likhet med pro-versjonen inkluderer den nye generasjonen også romlig lyd, som gjør lyden mer levende, og plasserer lyden rundt deg, både foran, bak, over og under og til alle sider, i stedet for stereoens vanlige høyre-venstre lyd. Med adaptiv EQ justeres de høye og lave tonene i lyden automatisk når du hører på musikk, avhengig av formen på øret ditt – mikrofoner inne i hodetelefonene registrerer det du hører, og kan deretter justere ulike frekvenser for å levere det beste resultatet.

Batterilevetiden deres er også langt bedre enn på 2. generasjon; både i selve hodetelefonene og laderdekselet, som også kan lades gjennom Apples Magsafe Charging.

3. generasjon er også svette- og vannavstøtende, så de tåler regn og hard trening der du svetter mye – men bør ikke tas med i svømmebassenget eller badet.

3. generasjon kommer også med Siri installert og en bedre hudsensor, som kan oppdage om hodetelefonene sitter i ørene, eller ligger på et flatt underlag eller andre steder hvor de ikke skal spille av lyd for å spare strøm.

HomePod Mini - mer fargerik

Det har vært spesielt fokus på musikk i oktober-arrangementet, da Apple også har valgt å lansere en rekke nye HomePod mini. HomePods støttes ikke på svensk og kan derfor ikke kjøpes i Danmark, men kan kjøpes i utlandet og brukes på engelsk (eller et av de andre støttede språkene).

De nye fargene er gul, oransje, blå, hvit og svart, i sfærisk formn, med en fin lysende berøringsflate. Displayet har samme farge som selve HomePod. HomePod er også spesielt smart fordi den kan brukes som en kommunikasjonsenhet slik at du kan sende lydmeldinger direkte til enheten hjemme (slik at de andre du bor med kan motta meldinger med stemmen din direkte), selv når du er på gå.

Prisen på den nye HomePod Mini er $99, som er en god pris sammenlignet med hvor god lyd du får i den kompakte høyttaleren. I tillegg ser det imidlertid ikke ut til at det store har skjedd i de nye høyttalerne, bortsett fra det nye designet. Siri kan fortsatt se forskjell på forskjellige brukere som snakker med henne, og med flere HomePod minier kan du også fortsatt koble dem sammen slik at de sprer informasjon og meldinger med hverandre.

Apple Music – enda flere spillelister

Det har også vært mindre forbedringer av Apple Music for å gjøre musikktjenesten enda bedre. Sammen med de nye AirPods og HomePods har Apple også valgt å gjøre den trådløse musikkopplevelsen enda mer praktisk. Apple Music tilbyr en overflod av spillelister, laget og oppdatert av noen av Apples mest talentfulle musikkkuratorer.

Så langt finnes det mer enn 30 000 spillelister i katalogen deres. Men i fremtiden vil det være mye lettere å finne akkurat den spillelisten du leter etter i en bestemt situasjon.

Skal du ha et middagsselskap, trene yoga, kickstarte førfesten eller bruke en spilleliste med gamle sanger fra ungdommen din, så kan du nå bare be Siri om å finne noen spesifikk musikk som passer humøret ditt. Så langt har du alltid vært i stand til å be Siri om å spille en av dine egne spillelister eller en bestemt artist eller album som du liker spesielt godt. Du sier ganske enkelt: «Siri spille _________» og så legger du inn eksempler på stemning eller aktiviteter som du ønsker bakgrunnsmusikk til.

Eksempler på de nye spillelistene

I eventvideoen kommer de med noen spesifikke eksempler på nye spillelister du kan be Siri om å spille. Du kan blant annet be om en spilleliste som kan støtte deg når du føler deg stresset og engstelig, en eksotisk øyspilleliste, musikk som passer spesielt godt til bassengfester eller når du er ute og jogger, eller hva med en spilleliste som passer deg koselig. brettspillkveld med vennene dine, eller når du lager mat med familien.

I tillegg til denne informasjonen ble det også annonsert nye Macbook-proffer, som med sin oppdaterte maskinvare spiller godt sammen med MacOS Monterey og takket være oppdaterte Apple Silicon Chips gjør den redesignede Macbook Pro enda villere; selv med den manglende berøringslinjen.

Du kan lese mer om de nye Macbook-ene og de tidligere utgivelsene fra september, som inkluderer nye Apple Watches, oppdateringer for Apple TV, en iPad mini og deres iPhone 13-serie av Våre kolleger .

Screenshot: