Blog

Denne artikkelen inneholder annonsert innhold.

 

For at en bedrift skal kunne nå ut til kunder rundt om i landet (og verden) og vokse, er en nettbutikk absolutt nødvendig. Uansett om du nettopp har startet opp en hobbyvirksomhet eller er del av en større bedrift, kan en nettbutikk være med på å øke både kundebasen og salg. Men for at butikken skal gi resultater, er det viktig at den er gjennomtenkt og fungerer godt. Her er noe av det viktigste å tenke på for å sikre en god nettbutikk som gir fornøyde, betalende kunder.

 

Brukervennlig nettside

Det viktigste med enhver nettside er at den fungerer og er enkel å bruke. Dette er spesielt viktig for nettbutikker, da forvirrende løsninger kan føre til tap av salg. Det må være enkelt å finne akkurat det man er på utkikk etter og foreta den handlingen man ønsker – uansett om det er å kjøpe en vare eller kontakte bedriften.

 

For å sikre dette er en klar meny viktig. Butikkens viktigste kategorier og sider må være klart listet i ulike menyer, gjerne med en hovedmeny på topp samt linker i nettsidens bunntekst. Det burde også være en søkefunksjonalitet tilgjengelig. Og sist, men ikke minst, er det avgjørende at nettsiden fungerer like godt på alle plattformer og rett og slett er optimalisert for mobilbruk.

 

Kontaktdetaljer og viktig informasjon tilgjengelig

For å bygge videre på punktet ovenfor, er det viktig at informasjonen en bruker er på utkikk etter er lett tilgjengelig. Dette inkluderer at det skal være enkelt å finne kontaktinformasjon og annen informasjon som kan være avgjørende for å sikre et salg. Jo mer informasjon som finnes på nettbutikken, jo enklere vil det være å ta et trygt valg om kjøp.

 

Enkle betalingsløsninger

Når det kommer til kjøp på nett, er sikkerhet og tillit ikke noe å undervurdere. Spesielt dersom en merkevare ikke er allment kjent, kan det være vanskeligere å få en potensiell kunde til å gjennomføre et kjøp. Derfor er det viktig å ha kjente, sikre og enkle betalingsløsninger på plass. Dersom det er enkelt å gjennomføre et kjøp, gjerne ved hjelp av løsninger som for eksempel Vipps, vil kunder kunne stole på både salgstransaksjonen og bedriften.

 

Det kan virke overveldende å skape sin egen nettbutikk og ha alt det viktige på plass. Heldigvis er det ikke så utfordrende som det en gang var, da det i dag finnes mange nettbutikkløsninger som gir deg en komplett pakke med alt du trenger fra én og samme plattform. Dermed trenger du ikke å lære deg programmering eller gjennomføre ett ledd om gangen, da du enkelt kan bestille og få laget en nettbutikk tilpasset din bedrift og dine ønsker.