Blog

Du har sikkert hørt at trening er sunt hundre ganger før, men det kan faktisk hjelpe deg med å få et sunnere liv, bedre humør og mer energi i hverdagen, spesielt når du er aktiv på dataen! Det er heller ikke å mye som skal til og du behøver ikke å signere en 12-måneders kontrakt på treningssenteret nede i gata, fordi du kan kjøpe deg dumbells og treningsmatter til hjemmebruk på nettet. Du kan også gå en time hver dag og få et godt utbytte av det. Poenget, er at du kommer i gang med fysisk aktivitet og ikke bare sitter i godstolen foran dataen. F.eks. boksing er utrolig bra trening, så lenge du har bra utstyr, kjøp bokseutstyr her!

Leter du etter dataspill? Se her.

Fordeler med å trene når du er datanerd

Ekspertene er ikke alltid enige. Noen sier minst 60 minutters trening hver dag, andre sier 30 minutters trening, er det som skal til for å nyte av de gode effektene. Det er ikke så viktig hva du velger, men heller at du kommer i gang. Her har du noen gode grunner til å trene: Trening påvirker ikke bare kroppen, men også hodet. Trening får kroppen til å produsere endorfiner (les mer om dette signalsoffet her). Endorfiner er kjemikalier som får oss til å slappe av, føle glede og motvirker depresjon. Det er kroppens eget lykkestoff. Dette kan få deg til å sove bedre og konsentrere deg bedre, hjelpe mot milde depresjoner og øke selvbildet. Trening gir også en følelse av å mestre og en stolthet i å nå delmål - som for eksempel å knuse en personlig rekord på hundremeteren. Trening holder deg slank og forbrenner fett Med jevnlig trening vil du forbrenne mer kalorier og bli kvitt overskuddsfettet som kommer av usunn mat under heftige gamingkvelder. Det er faktisk en av de viktigste aktivitetene du kan gjøre for å holde en sunn vekt, kombinert med sunne kostvaner.

Det er et hav av dietter og treningsprogrammer du kan følge. Helt tilpasset ditt aktivitetsnivå og spisevaner. Trening minker risikoen for enkelte sykdommer Ved å holde vekten på et sunt nivå vil du se de helsemessige effektene ganske kjapt på utsiden, men det har også en effekt på innsiden. Ved å fjerne det usunne bukfettet kan du minke risikoen for en hel del livsstilsrelaterte sykdommer. Dette er sykdommer som diabetes type 2, høyt blodtrykk og hjertesykdommer.

Trening hjelper deg med å eldes på en god måte Det virker kanskje ikke viktig nå hvis du er ung, men kroppen vil takke deg senere. Spesielt kvinner er tilbøyelige til å utvikle osteoporose (en sykdom som svekker skjelettet) etter som de elsde. Studier har vist, at øvelser som å hoppe, løpe og kappgang kan hjelpe kvinner (og menn) med å holde skjelettet sterkt. Fokuser på en balansert trening for mest mulig effekt: Aerobisk trening (kardiovaskulær) og styrketrening.