Blog

Det er et hav av utbredte myter rundt datavirus og skadelig programvare. Hvilke myter stemmer? Få svaret nedenfor og lær mer om når du skal reagere og hvorfor.

Enhver feilmelding indikerer at du er infisert med et skadelig virus eller skadelig programvare

Dette er feil. Når du får en feilmelding, er det operativsystemet ditt som forteller deg at noe ikke er som det skal. Feilmeldinger og popupvinduer i operativsystemet kan like godt skyldes feil på maskinvare eller programvare.

Pokersider og andre nettsider med gambling er ofte infiserte

Dette er feil. Du skal huske at spillindustrien er så enormt stor, at hvis det blir kjent at sidene ikke er sikre, så ville hele bransjen gå i stå. Spillindustrien investerer ufattelig mange penger i sikkerhet, og det kommer de til å fortsette med i fremtiden. Det finnes selvfølgelig svindlere der ute, men så lenge du tenker deg litt om før du registrerer deg på en spilleside, så er du i sikre hender. Et godt råd er å holde deg til kjente spilltilbydere, og alltid lese brukeranmeldelser. Med andre ord, så kan du bare rolig prøve lykken hvis du får en leo vegas bonuskode, eller bonuser fra andre kjente spilltilbydere.

Datavirus, ormer og skadelig programvare krever alltid brukerinteraksjon

Dette er feil. Koden bak datavirus, ormer eller skadelig programvare må startes, men dette krever ingen brukerinteraksjon. De ondsinnede virusene sprer seg og utnytter sårbarheter på datamaskinen din. Det er derfor viktig å oppdatere operativsystemet og programvaren på datamaskinen. Hvis dette ikke er oppdatert, er det mer sannsynlig at datamaskinen din er sårbar for ondsinnede virus og malwareinfeksjoner.

Vedlegg e-post fra kjente avsendere er sikre

Dessverre er dette feil. Selv om dette umiddelbart skal være sant, må du huske at avsenderens datamaskin kan være infisert med et virus eller skadelig programvare. Og det kan bare være den infiserte datamaskinen og ikke personen bak som er den virkelige avsenderen av posten. Så selv om du kjenner avsenderen, bør du ikke åpne noe du ikke vet hva er. Du kan muligens svare på e-posten der du spør om hva det er han har lagt ved.

 

Antivirusprogrammer stopper alle cybertrusler

Dessverre er svaret nei! Selv om antivirusprogramvare gjør det de kan for å følge med på utviklingen av virus og malware, kan den dessverre ikke snuse ut alle cybertrusler. For å utvikle en kur, må man vite om infeksjonen. Det samme gjelder virus og skadelig programvare. Det er derfor viktig at du bruker sunn fornuft og tar en kritisk tilnærming til innhold og henvendelser du ikke vet noe om.

Virus og skadelig programvare kan forårsake fysisk skade på datamaskinen din

Dette er feil. Det er gjort flere uavhengige studier som alle viser at det ennå ikke er mulig for et virus å overopphete mikrochips i datamaskinen.

Når det er sagt, er det ikke utenkelig at virus og malware i nær fremtid kan bli hacket og skade både maskinvare og mennesker. Hva om en bil er infisert med et skadelig virus og / eller skadelig programvare. Bilen kan potensielt fjernstyres og forårsake ulykker. En ‘smart’ ovn kan villedes til å kjøre ved maksimal varme over lengre tid. Og ja – det kan være farlig. Fremtidens malware kan infisere andre elektroniske enheter som vi ennå ikke beskytter med antivirus og lignende.