Blog

Vi har lenge hørt om hvor viktig det er mer personvern og sikkerhet på nett, men det er få tilfeller dette er like aktuelt som når man spiller pengespill. Ikke bare er dine personlige opplysninger sensitive, men du spiller også for ekte penger som betyr at noen kan ha ønske av å oppnå tilgang til kontoen din.

 

Her har bransjen selv lenge implementert en rekke ulike tiltak, og spesielt de mest populære aktørene som Maria Kasino er transpartene i hvilke tiltak de gjennomfører og hvordan. Imidlertid holder det ikke bare at spillselskapet har sikkerhetstiltak, men også du som spiller på nett bør ha dine egne rutiner for god sikkerhet online. Vi har derfor sett litt nærmere på noen enkle tiltak du kan iverksette for å sikre din spillerkonto bedre.

Sikre deg med bedre online rutiner

Som vi allerede har vært inne på, så er det viktig med rutiner. Du bør derfor ikke bare oppdatere passordet ditt en gang i blant, men heller etablere gode rutiner på hvordan du kan sikre deg på nett. Her har det etterhvert dukket opp utallige løsninger som kan bistå med dette, men ved mindre du aktivt jobber med datasikkerhet - så kan det ofte være vanskelig å vite hvor man bør begynne. Vi har derfor gjort jobben for deg og hentet frem noen behjelpelige punkter som kan gjøre deg litt tryggere på nett.

Passordet ditt

Det første du bør sikre deg er at du har et sterkt passord. Da er det ikke tilstrekkelig å bytte ut 123 med 456, men faktisk å bytte til et sterkt passord. Dette bør bestå av en kombinasjon der spesialsymboler, tall og bokstaver kombineres. Om du ikke er god på kreativiteten her, så finnes det flere enkle generatorer på nett som kan gjøre denne oppgaven for deg.

 

Du bør også tilse at du ikke bruker det samme passordet på mer enn én plattform, men det kan fort bli vanskelig å huske. Da er det lurt å bruke en password manager som kan holde styr på dem for deg. På denne måten kan du passe på ett passord, og la resten ligge trygt oppbevart i din passord manager.

Virtuel Private Network

Et virtuelt privat nettverk - eller VPN som det gjerne omtales som er et annet tiltak du bør bruke når du spiller på nett. En VPN krypterer dataen som utvekles mellom din enhet og den serveren du besøker. Dette gjør det langt vanskeligere for hackere å oppdage trafikken din, og er spesielt viktig om du benytter deg av offentlige nettverk.

 

Det kan også være et godt tiltak dersom du befinner deg i et land der pengespill er geoblokkert av ulike årsaker. Pass imidlertid på at du ikke gjør noe ulovlig når du logger deg på i det landet du befinner deg .

Programvare

Sist, men ikke minst bør du oppdatere alt av programvare regelmessig. Dette er et typisk punkt der mange trår feil ved at de glemmer oppdatere enheter med det siste tilgjengelige. Sørg derfor for at du har gode rutiner for digital hygiene, og oppdater alt av enheter så ofte som mulig.