Blog

Personvernet har virkelig fått seg en smell de senere årene, og flere og flere frykter for hvor trygge de egentlig er på nett. Det er ikke lenger bare snakk om cyberangrep fra hackere, men også problemer knyttet til hvorvidt en blir overvåket når en begår selv lovlige handlinger over nett.

Derfor har flere og flere søkt alternativer til tradisjonell surfing på nett. Såkalte proxy servere, der en ruter sin nett trafikk gjennom en annen server, har blitt meget populært. De kanskje aller mest populære proxy serverne er nok utvilsomt blitt VPN tjenestene, og disse har bare de siste par årene eksplodert i tilbud og etterspørsel.

 

Slik sikrer en VPN tjeneste deg

Et VPN er et Virtuelt Privat Nettverk. Dette lar deg rute din trafikk på nett gjennom en annen IP-adresse, slik at din originale IP-adresse ikke avsløres når du surfer. Det er nemlig sånn at når du er aktiv på nett, så avgis din IP-adresse som en identifikator hver gang du besøker et nettsted.

Med et VPN hindres dette derimot, da du for eksempel kan late som du sitter på en IP-adresse midt i USA. Da blir det uendelig mye vanskeligere for hackere og andre som overvåker din aktivitet å faktisk finne ut av hvor du opererer fra. Sporing blir med andre ord veldig vanskelig!

I listen hos https://vpnxpert.com/no/beste-vpn/ kan du få en oversikt over hvilke VPN tjenester som er de beste i markedet. Det viktigste her for din sikkerhet er nok at de ikke loggfører din aktivitet, og at de tilbyr et godt utvalg av IP-adresse.

Sørg også for at VPN tjenesten ikke har DNS lekkasjer, og at de for eksempel har en Kill Switch. En Kill Switch er et verktøy som logger deg av nettet om VPN serverne skulle slutte å virke. Dermed trenger du aldri å oppgi din originale IP-adresse på noe punkt i din aktivitet på nett.

 

Skaff deg ditt VPN i dag!

Det kanskje aller beste med et VPN er at selv om det høres noe komplisert ut, så er det faktisk noe av det enkleste som finnes der ute. Et VPN er simpelthen en teknologi som lar deg surfe sikkert på nett i løpet av minutter.

Alt du trenger å gjøre er å laste ned programmet, koble deg opp mot en ny IP-adresse, og dermed er du sikret. En VPN tjeneste lar deg med andre koble deg sikkert opp mot nettet med ett klikk i fremtiden!